Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1548)

August 10, 2016

Vasile Sorinel:

Am si eu analizele fiicei mele de 15 ani care arta cam asa:

MARKERI ENDOCRINI
ANALIZE REZULTATE INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM
1. Anti-Tiroglobulina -Ser 99.9 UI/mL < 40 UI/ml

MARKERI ENDOCRINI
ANALIZE REZULTATE INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM
2. Anti-TPO -Ser 77.9 UI/mL <35 UI/ml

MARKERI ENDOCRINI
ANALIZE REZULTATE INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM
3. FT4 -Ser 0.98 ng/dL 0.8 – 1.76 / ng/dL
4. T3 -Ser 1.11 ng/ml 0.6 – 1.81 / ng/ml
5. TSH -Ser 2.761 ľUI/ml 0.51 – 4.94 / ľUI/ml

Va rog sa-mi spuneti daca este in regula
Va multumesc mult!

Raspuns:

–  valorile crescute ale ATPO si anticorpilor anti-tiroglobulina sugereaza prezenta unei afectiuni numita tiroidita autoimuna; aceasta este o boala tiroidiana foarte frecventa, in care sistemul imun ataca si progresiv distruge tiroida; pe masura ce acest proces avanseaza, capacitatea glandei de a produce hormoni scade si atunci este necesar tratamentul de substitutie (inlocuire) cu levotiroxina;

– avand in vedere valorile normale ale TSH, FT4 si T3, tiroida fiicei dvs functioneaza deocamdata normal, deci tratamentul nu este necesar; este, totusi, OBLIGATORIU controlul periodic la endocrinolog;

– este utila completarea investigatiilor cu o ecografie de tiroida, efectuata de un medic endocrinolog;

 

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu