Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1558)

September 10, 2016

Gaureanu Diana:

Buna ziua, am 27ani si de cativa ani am probleme cu glanda tiroida, simt ca nu pot respira, ca ma apasa ceva pe gat. Anul trecut am facut analizele iar rezultatele au fost in limite normale desii la eco dimensiunea glandei a fost crescuta cu noduli de 3mm. Nu mi s-a prescris tratament. Anul acesta satula de starea de sufocare am decis sa fac o alta ecografie unde mi s-a spus ca nu am noduli iar concluzia a fost: glanda tiroida cu dimensiuni crescute pe seama lobului drept, intens vascularizata. Ce ar trebuii sa fac sa scap de senzatia de sufocare? Multumesc

Raspuns:

– din cele prezentate, se pare ca NU tiroida este responsabila pentru problemele respiratorii; in consecinta, cauza  trebuie cautata in alta parte; urmatorul pas trebuie sa fie consultul la ORL si la medicul pneumolog; daca nici acolo nu se identifica o problema,  ramane posibilitate unei manifestari pe stres (psihogene), ce necesita evaluare psihologica/psihiatrica daca e persistenta si deranjanta;

– avand in vedere ca la ultima ecografie se mentioneaza o vascularizatie intratiroidiana crescuta, care poate indica o tiroidita, testele de laborator (TSH, FT4, ATPO, Ac anti-tiroglobulina) ar trebui repetate; chiar daca sufocarea nu e de la tiroida, o eventuala boala tiroidiana trebuie diagnosticata si, daca e cazul, tratata;

 

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. Ramona says:

    Buna ziua,
    Am 35 de ani,sex feminin,nu sunt antecedente in familie cu aprobleme de glanda.Acum 3 luni am facut un control la glanda tiroida,insercand in zadar sa ramand insarcinata in ultimii 3 ani. Rezultatele au fost: TSH-6,29; Ft4-11,9,iar Anti-tpo -0,50,mi-a dat tratament cu Eutyrox de 50 timp de 3 luni( celalalte analize de fertilitate find in parametrii normali).. Acum analizele sunt: TSH-< 0,005( Normal 0.27-4.2),Ft4-31,4 iar Anti-tpo 46( val lab <43).
    Domnule doctor vroiam sa va intreb din ce cauza a iesit atat de prost rezultatul,a scazut mult valoarea TSH,iar Anti tpo acum sunt pozitivi,desi inainte de tratament erau negativi. Am luat in acest timp si seleniu de 200 si Profertil care avea si iod.Poate fi din aceasta cauza?
    Va multumesc anticipat pt raspuns.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu