Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1573)

October 15, 2016

Ramona:

Buna ziua,
Acum 3 luni am facut un control la glanda tiroida,insercand in zadar sa ramand insarcinata in ultimii 3 ani. Rezultatele au fost: TSH-6,29; Ft4-11,9,iar Anti-tpo -0,50,mi-a dat tratament cu Eutyrox de 50 timp de 3 luni( celalalte analize de fertilitate find in parametrii normali).. Acum analizele sunt: TSH-< 0,005( Normal 0.27-4.2),Ft4-31,4 iar Anti-tpo 46( val lab <43).
Domnule doctor vroiam sa va intreb din ce cauza a iesit atat de prost rezultatul,a scazut mult valoarea TSH,iar Anti tpo acum sunt pozitivi,desi inainte de tratament erau negativi. Am luat in acest timp si seleniu de 200 si Profertil care avea si iod.Poate fi din acasta cauza?
Va multumesc anticipat pt raspuns.

Raspuns:

– un TSH de 6.29 μUI/ml nu ar explica in intregime o infertilitate de 3 ani, dar poate contribui intr-o oarecare masura si necesita tratament;

– scaderea pana la valori nedetectabile ale TSH si cresterea nivelului FT4 sub aceasta doza de Euthyrox sunt neobisnuite; primul pas este oprirea tratamentului cu Euthyrox si completarea investigatiilor cu o ecografie de tiroida si masurarea TRAb (anticorpii din boala Basedow-Graves); in functie de rezultate, endocrinologul trebuie sa hotarasca intre simpla urmarire (la 8-12 saptamani) fara vreun tratament si tratamentul medicamentos (daca se confirma o hipertiroidie propriu-zisa);

– valoarea ATPO in jurul limitei superioare a normalului, chiar daca in aparenta crestere, nu arata in mod obligatoriu o boala autoimuna si nu schimba, nici nu adauga nimic celor din paragraful de mai sus;

– din ce am gasit eu, Profertil-ul nu contine iod, deci nu cred ca aceste suplimente (Profertil si seleniu) sunt cauza pentru modificarile analizelor la 3 luni;

 

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu