Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1586)

November 8, 2016

elena:

in anul 2009 am fost diagnosticata cu hipertiroidism,TSH 0,02 si FT 4 cu val.2,72,transpiram noaptea ff mult,pulsul 125-130,slabeam f mult,stari de sufocare…am urmat un tratament si in 9 luni val.au revenit la normal…au trecut anii si am inceput in 2016 a avea din nou stari de sufocare dar m am ingrasat,nu transpir,nu dorm,sunt continu obosita….am facut analize pe 1 martie 2016 si am avut TSH 0,05 si FT 4 de 1,92…..am neglijat si nu am fost la medic…..am ajuns in octombrie 2016 la medic si in urma unui ecograf am avut ..drept 43/15/12mm si stang 41/14/13mm (nu stiu ce inseamna)iar analizele TSH 0,276 si Anti TPO normal….nu am inteles,fara tratament TSH mi-a crescut?eu de cateva saptamani iau SILICIU Organic,ulei de masline si zeama de lamaie…..asta sa fie cauza?este grav ce mi se intampla?inainte de analize am avut un tratament pt dureri de oase cu Lirica si Xeforapid…

revin si cu alte date care trebuiau mentionate…in 2009 TSH 0,02 val.min.0,4 I max.6,0 si FT 4 val 2,72 cu minim 0,8 si 2,0,aveam 39 de ani
in 2016,la 46 de ani TSH 0,05 cu min.0,4-6,0 si FT 4cu val.1,92 cu min.0,8 si max.2,00
nu cunosc ca in familie sa existe cazuri
obisnuiesc sa beau in fiecare zi.ceaiuri de plante,sa mananc cat mai sanatos
am avut acum 2 ani probleme mari cu fierea…care este lenesa,ficatul gras,am megacolon

Raspuns:

– in primul rand, este necesar un diagnostic clar; altfel spus, trebuie identificata cauza hipertiroidiei;

– datele mentionate in postarea dvs in legatura cu ecografia de tiroida sunt complet insuficiente, fiind precizate DOAR dimensiunile celor 2 lobi, care de altfel sunt in limite normale;

– fara mai multe date, este greu de explicat de ce nivelul TSH a crescut in intervalul dintre cele doua seturi de analize; totusi, cred ca e improbabil sa fie rezultatul administrarii de siliciu, ulei de masline, etc; in orice caz, un TSH de 0.27 μUI/ml este asimptomatic si nu obliga la administrarea vreunui tratament, fiind suficienta urmarirea; analizele (TSH, FT4 ± T3) si consultul ar trebui repetate peste 3 luni;

– este foarte important sa intelegeti ca cele mai multe probleme tiroidiene, inclusiv marea majoritate a hipertiroidiilor, sunt cronice si trebuie urmarite si, dupa caz, tratate constant; normalizarea analizelor sub tratament la un moment NU inseamna rezolvarea definitiva a bolii;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. elena says:

    multumesc….nu ma asteptam sa raspundeti…e prima data cand scriu …sanatate

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu