Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1595)

November 15, 2016

GABRIELA 48:

Am 49 ani am post operata in noiembrie 2014 de tireodectomie totala, in urma biopsiei diagnostivul a fost de 5 focare cu carcinom papailar de tip folicular.In iunie 2015 am urmat terapia cu iod radioactiv de 30.
Anul acesta in august am incetat sa iau doza de eutirox pentru analiza tiroglobulina.valorile analizelor in urma TSH stimulat sunt:
-tsh 38,21, val de referinta 0,27-4,27;
tiroglobulina 0,2 ,val de referinta 3,5-77 la pacienti normali si la atiroidieni mai mic decat 0,04;
-antitiroglobulina mai mica decat 10, valori de referinta mai mica sau egala cu 115.
Doresc sa aflu o parere avand in vedera rezultatele de mai sus.Cu respect va multumesc anticipat.

Raspuns:

– rezultatul este bun, chiar daca varianta optima era o tiroglobulina nedetectabila (sub 0.04 ng/ml); daca scintigrafia este negativa si ecografia nu arata modificari suspecte, este suficienta supravegherea;

– monitorizarea implica consult, ecografie de regiune cervicala, TSH si FT4 la 6-12 luni si tiroglobulina repetata sub levotiroxina (Euthyrox) peste 1 an; daca rezulatele sunt bune, o alta intrerupere de tratament, cu masurarea tiroglobulinei stimulate, se poate face peste 2 ani;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. ela says:

    Am 29 de ani si de un an jumate am descoperit ca am hipotiroidism momentan sunt sub tratament cu eutirox de 125 dar inca mai am simtomele dinainte de tratament adica oboseala,palpitati,continui sa ma ingras desi rezultatu analizelor imi ies bune ce anume as putea sa fac sa scap de aceste simtome

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu