Răspunsuri la întrebări (1605)

Melania:

Buna ziua,
In urma cu aproximativ o luna am fost operata,tiroidectimie totala. Urmez tratamentul cu Euthyrox 100 si ma simt bine. Investigatiile anatomopatologice au relevat, insa, urmatoarele:
1. Tiroidita cronica focala cu noduli de adenomatoza anziofoliculara cu epitelii hiperplazice cu aspect hiperfunctional.
2. Microtumora foliculara cu aspect incapsulat 0,6/0,6 cm, intraparenchimatos LDT cu atipii parcelare nucleare de tip papilar (Leziune premaligna tip NIFTP).
3. Doi limfoganglioni periistmici cu aspect reactiv.
Sunt ingrijorata pentru ca nu inteleg implicatiile acestor rezultate, mi s-a spus doar ca ma incadrez intr-o grupa cu risc extrem de scazut si am fost programata abia in martie 2017 pentru investigatii suplimentare in vederea stabilirii necesitatii terapiei cu iod radioactiv.
Va rog sa ma ajutati. As vrea sa stiu cat de grav este si daca ar fi mai bine sa incerc sa fac mai devereme acele investigatii.
Va multumesc!

Raspuns:

– ceea ce vi s-a spus este corect; acest tip de tumora tiroidiana are, intr-adevar, un risc foarte mic de persistenta sau reaparitie dupa operatie; altfel spus, probabilitatea unei vindecari complete si definitive dupa operatie este foarte mare;

– tratamentul cu iod radioactiv nu este necesar, exceptand situatia teoretic posibila, dar extrem de rara, ca boala sa persista sau sa reapara;

– nu cred ca este cazul sa pentru investigatii suplimentare mai devreme de intervalul recomandat (Martie 2017);

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.