Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1608)

December 15, 2016

Alina Floarea:

Buna ziua,
vârsta: 45 ani
sexul: F
Nu am rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;

Am avut gatul umflat, m-am ingrasat 2 kg în ultimele 2 luni; am facut o ecografie din care a rezultat o tiroida global marita de volum si cu ecostructura difuz neomogena sugerand tiroidita. La analizele de sange mi-a iesit TSH 0,002 (0,35-4,94), T3, FT3, FT4 in limite normale
Am facut tratament cu nurofen 400/2 x zi – 2 saptamani, dar am facut si un tratament cu antibiotic 11 zile pt o infectie genitala.
M-am mai ingrasat 2,5 kg in aceasta perioada.
Am refacut analizele de sange, iar TSH a ajuns la 38.732 µUI/mL (0.35 – 4.94 µUI/mL) , Free T4 0.47 ng/dL (0.70 – 1.48 ng/dL), Prolactina 26.71 ng/ml (5.18 – 26.53 ng/ml)
Am programare la endocrinolog abia pe data de 14/12/2016, de-aceea as fi dorit parerea Dvs., sunt cam ingrijorata.
Va multumesc.

Raspuns:

– ultimele analize arata instalarea unui hipotiroidism sever, pe fondul unei tiroidite autoimune; valoarea initial subnormala a TSH este rezultatul unei distructii accelerate a tesutului tiroidian, cu eliberarea de hormoni tiroidieni care erau stocati in acest organ; dupa metabolizarea acestora, a aparut deficitul de hormoni tiroidieni (hipotiroidia);

– tratamentul este obligatoriu la acest moment si se face prin inlocuirea cu hormon tiroidian sintetic (dar identic cu cel uman);

– tiroidita autoimuna este o boala cronica si tratamentul este, aproape intotodeauna, permanent;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu