Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1627)

January 29, 2017

Lascu Margheta:

Buna ziua
In urma efectuarii unor analize, nepoatei mele de 11 ani i au iesit tsh 3.55,anti tiroglibulina 8.17, anti tpo 14.39,ft4 1.63, colesterol seric 206.restul analizelor normale.in luna octombrie,cind am facut prima data analizele tsh era 5.95.de azi am inceput sa i dau copilului eutyrox de 25.credeti ca de acum va fi dependenta de medicament.sau valorile se pot regla?

Am revenit cu intervalele de referinta după cum mi ați spus pentru nepoțica mea de 11 ani.
La analizele din ianuarie 2017:
-la tsh 3.55 e subliniat cum ca nu ar fi normal (intervalele de referinta la 1-12 luni: 0.8-8.2,1-4 săptămâni: 1.7 -9.1,copii:1-4 zile :1-39,adulți: 0.44- 3.45)

La antitiroglibulina 8.17, valori < 4.
Ft4 1.63, interval 0.8-2.0
Anti TPO 14.39, valori < 20.
Colesterol seric total 206, interval de referință : 140 -200.

Mi s a recomandat sa I dau eutyrox de 25 si pentru ca a depus 2 kg in 4 luni.i am dat o zi copilului pastila și se plângea seara ca o strânge de git ca o gheara.acum vorbește răgușit.

În luna octombrie 2016, cind I s au luat prima data analize, -laboratorul e același,cu același intervale de referință ca mai sus -, tsh era 5.95.dar s a considerat ca a ieșit așa mare pentru ca era foarte speriata de injecție.
Ft4 1.61.
HGH 1. 37 interval de referință 0-10
IGF1 122 interval 11 ani 111- 551.

Raspuns:

– copii pot avea tranzitor valori ale TSH pana la 8-10 μUI/ml FARA ca asta sa arate o hipotiroidie propriu-zisa; in aceste situatii se prefera de regula spravegherea, fara tratament;

– valoarea anticorpilor anti-tiroglobulina este doar putin peste limita, deci nu indica fara dubiu o tiroidita autoimuna; ar trebui facuta si o ecografie de tiroida, care poate orienta diagnosticul;

– diferenta esentiala care trebui facuta in cazul nepoatei dvs este intre o crestere tranzitorie a TSH (trebuie doar monitorizare, fara tratament la TSH mai mic de 8-10 μUI/ml) si o tiroidita autoimuna (tratamentul permanent poate fi necesar);

– nici raguseala, nici “stransul e gat” nu au vreo legatura cu tratamentul cu Euthyrox;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu