Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1640)

February 12, 2017

cristina:

buna seara am 24 de ani si anul trecut am facut hormonii ft4 = 15,42,tsh= 5,42 si anti TPO=511,2 ACESTEA AU FOST REZULTATELE PUTETI SA IMI SPUNETI INTERPRETAREA LOR SI CE AR TREBUI SA FAC MAI DEPARTE.MENTIONEZ CA STAREA CLINICA ESTE BUNA NU AM NICIUN SIMPTOM DOAR CA CICLUL MENTRUAL IL AM NEREGULAT ATAT MULTUMESC ANTICIPAT

buna ziua revin cu valorile de referinta ale laboratorului TSH:5,42 UI (0,5-5 UI) ,FT4:15,42(10,6-19,4) ,ANTI TPO:511,2(0-8 UI) si vreau sa zic ca deanul trecut am avut o stare de oboseala foarte accentuata dar pe care nu am bagat-o de seama ca am zis ca este din cauza oboselii acumulata datorita sesiunii (si mi-am data seama ca nu este din aceea cauza cand am inceput sa caut pe net despre tiroida),si am mai observat ca imi cade parul,am pielea mai uscata si am intoleranta la frig .intre timp de la ultima postare aici am fost la doctor si mi-a zis ca am hipotiroidie subclinica cu haschimotto si am primit tratament cu eutirox 25 microgr si seleniu 100 microgr timp de 6-8 sapt cu refacerea analizelor ft4 si tsh ceea ce am si facut zile acestea si rezultatele sunt : ft4:1,30ng(0,89-1,76 ng) tsh:3,012(0.55-4,78 microUI) ANTI TPO:547 (< 35UI) intrbarea mea este de ce a crescut anticorpul fata de data trecuta in ciuda trat pe care l-am luat si la valorile acestea recente dupa ce am luat trat trebuie marita doza ? intreb pt ca programarea la doc o am abia pe 13 martie si inca ceva mai iau in cont trat pana pe 13 martie chiar daca acelea 6-8 sapt s-au terminat ? multumesc mult

Raspuns:

– diagnosticul este corect, tiroidita autoimuna (se mai numeste Hashimoto sau cronica) cu hipotiroidie subclinica; prin definitie, hipotiroidia subclinica este usoara si asimptomatica; este, deci, greu de spus in ce masura boala de tiroida este responsabila de probleme descrise;

– tratamentul este de asemenea corect, scopul acestuia fiind normalizarea TSH-ului si nu scaderea nivelului ATPO; valoarea ATPO ramane crescuta foarte mult timp, de multe ori toata viata; atat timp cat TSH si FT4 sunt in limite normale, nivelul crescut al ATPO NU are niciun fel de consecinte negative;

– boala este permanenta si tratamentul cu Euthyrox trebuie continuat pana la alte indicatii ale medicului dvs;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu