Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1643)

February 12, 2017

Dana P:

Buna ziua,
revin cu completari la intrebarea nr. 1637.
Testele de inflamatie sunt bune, am facut doua seturi de astfel de analize in luna ianuarie si februarie. Se exclude tiroidita subacuta din cate inteleg.
Asa cu m-ati sfatuit, am facut testul TRab – a iesit negativ. Cred ca se exclude si Boala Graves.
Intre timp am facut si celelalte analize prescrise de catre ,medicul meu si singurul rezultat anormal a fost acesta:
– Tiroglobulina TG: 0.42 (3.5 – 77).
Revin la informatiile din mesajul anterior, in care va spuneam ca au aparut valori anormale la:
– TSH: 0.053 (0.27 – 4.2)
– anti TPO: 115.9 (<34)
– anti tiroglobulina: 676.2 (<115)

Toate celelalte analize au iesit in limitele normale: FT3, FT4, TRab, FSH, LH, Prolactina, PTH, CRP, VSH, Hemoleucograma, Colesterol, Anti – Helicobacter, Magneziu, Folati, B12.
Asadar, in contexul analizelor actuale, care este parerea dumneavoastra legata de posibilul diagnostic? Mai vreau sa va intreb ce arata nivelul scazut al TG, este normal sa fie mic in conditiile in care anticorpii Anti-tiroglobulina sunt mariti?
Va multumesc mult pentru timpul acordat!
Dana P.

Raspuns:

– dupa toate aceste investigatii, ramane in picioare varianta acutizarii tranzitorii a unei tiroidite autoimune, cu distructie si eliberare de hormoni tiroidieni preformati; asa cum am mai precizat, un astfel de eveniment este tranzitoriu;

– valoare mica a tiroglobulinei este singurul element care nu se potriveste cu diagnosticul de mai sus, deoarece in mod normal este crescuta in aceste cazuri; cu toate astea, tirotoxicoza tranzitorie ramane varianta cea mai probabila de diagnostic;

– monitorizarea functiei tiroidiene, initial peste 2-3 luni, este obligatorie si, as zice, cel putin deocamdata, suficienta;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu