Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1646)

February 12, 2017

AURA POPA:

Buna ziua dl doctor Am 35 de ani cu 2 sarcini naturale totul ok Dupa ce am nascut primul copil am facut hipertiroidie post partum am ajuns la dv la cabinet am urmat tratament 1 an cu thyrozol dupa care am reusit sa o tin sub control 4 ani Acum dupa ce am nascut a doua oara am facut o recidiva cu un tsh de 0,004 initial mi sa dat tratament cu metamazol de 5 mg de 3 ori pe zi timp de o saptamana dupa care sa scot o pastila si sa merg cu 2 timp de 2 saptamani dupa care 1 Eu nu m_am simtit bine si am reluat 2 pastile insa rezultatele luate astazi arata asa TSH 0.01 valoare 0.40-4.00 FT4 0.35 valoare 0.65-1.50. FT3 3.70 valoare 2.50-3.90 Nu stiu daca are legatura dar si colesterolul de data aceasta este marit 235 valoare 200 HDL 59 valoare 40 LDL 164 valoare 100 Restul analizelor sunt ok Specific ca sunt in italia tiroida mea este fara noduli insa puternic vascularizata Mi sa recomandat operatia sincer nu stiu ce sa fac astep pana in luna, aprilie cand vin in tara ajung la un control la dv Multumesc frumos

Raspuns:

– operatia nu se poate face in siguranta pana cand analizele (in special TSH) nu se normalizeaza; tratamentul cu metimazol ar trebui urmat in doza de 10 mg/zi inca 2 luni, cu repetarea apoi a TSH, FT4 si T3; in functie de rezultate se poate hotari atunci si legat de operatie;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

2 Comentarii »

  1. Maia Cristina says:

    Buna ziua! Sunt însărcinată in 8 saptamâni! La 5 saptamâni am făcut analizele de rutina printre care si Tsh si Ft4! Am descoperit ptr prima data ca am tiroida autoimună si hipotiroidism! Tsh : 17, Ft4: 8:8, Atpo: 1909! Am început sa iau eutyrox 50, 75 mg! Dupa 2 saptamâni de tratament ( sarcina săptămana a 7-a) TSH: 13, Ft4 normal! Întrebarea este :daca reușesc sa normalizez TSH pana in săptămana a 10 a de sarcina încă exista risc de retard mintal pentru copil? Ce șanse sunt pentru a avea un copil sănătos? Am înțeles ca primul trimestru de sarcina este cel mai important pentru copil!

  2. Luci says:

    Buna ziua
    De cateva luni am aflat ca am Hashimoto. Nu prea stiu inca cum sa gestionez situatia. Am primit tratament cu euthirox, 2 pastile de 25 si mi-a scazut tsh -ul de la 4,5 la 0,68( valori normal 0,35-4,94). Acum iau doar cate o pastiluta de eurhyrox pe zi. Intrebarea mea ar fi daca aceasta boala afecteaza fertilitatea? Doctorii zic ca nu dar nu am nici o alta problema din acest punct de vedere(am facut toate analizele atat eu cat si sotul meu) si bebele nu vrea sa vina de un an si 3 luni:(
    Va multumesc!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu