Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1649)

February 19, 2017

Alina:

Buna ziua,D-nul doctor!am fost operata pt indepartarea tiroidei,acum 6 luni,diagnosticul a fost carcinom papilar varianata oxifila,un singur nodul de pe lobul drept(1.5/0.5cm),am fost la Cluj unde am primit o doza de iod de 83.16 mCI,si apoi am primit tratament cu novotyral de 100,urmand peste 2 luni sa repet TSH si FT4,la 2 ore de la ce am luat pastila de novotyral.Rezultatele sunt TSH 0,016 (limiteles sunt 0.27-4,2)si FT4 22.9(limita 10,6-22.7).
Din pct-ul d-voastra de vedere cum sunt analizele?trebuie sa ma ingrijorez?MULTUMESC!!

Raspuns:

– in cazul pacientilor operati pentru un cancer tiroidian diferentiat, cum sunteti si dvs, este indicat ca nivelul TSH sa fie mentinut subnormal, in jur de 0.1 μUI/ml; motivul este ca TSH-ul poate stimula eventuale celule ramase dupa operatie si radioiod; problema e ca, pentru scadea TSH-ul, este nevoie de un exces de hormoni tiroidieni, fenomen care poate avea efecte negative (cele cardiace fiind cele mai importante); de aceea, aceasta hipertiroidie indusa trebuie sa fie usoara;

– in cazul dvs, TSH-ul este ceva mai scazut de acest nivel, dar nu este intotdeauna usor de ajustat doza pentru obtinerea valorii dorite; de aceea, daca nu aveti simptome (palpitatii, tahicardie, transpiratie excesiva, insomnie, etc) si nici probleme cardiace preexistente, rezultatele sunt acceptabile;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. Linda Lola says:

    Buna ziua!
    Am o intrebare ,daca e cineva amabil sa-mi raspunda! Am fost diagnosticata cu boala Basedow Graves ,in urma cu trei ani.Am urmat tratament cu Tyrozol aproximativ 1 an si jumatate pana cand productia de hormoni a scazut considerabil.Mai bine de un an,n-am fost nevoita sa urmez tratament,insa de doua ori pe an,am fost nevoita sa fac analize din sange si Radiografie.In aceasta luna,in urma analizelor s-a detectat o mare crestere de hormoni,doctorii spunand ca ar fi mai rau decat in urma cu aprox. trei ani.Nu exista noduli….insa mi s-a recomandat “uciderea” tiroidei cu iod radioactiv,in viitorul apropiat.Momentan urmez un tratament cu 20 mg Tyrozol/zi…deci intrebarea mea e:e intradevar necesara aceasta operatie ? Vreau sa mai adaug faptul ca glanda tiroida e usor marita doar in partea dreapta…sincer,nu e vizibil.Nu stiu ce sa fac.Diagnosticul si tratamentul sunt facute in Germania,unde locuiesc.As dorii tare mult sa aud o alta opinie.Multumesc!!!!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu