Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1653)

February 26, 2017

mirela:

Buna seara.
Mama mea a fost operata de tiroida in noiembrie 2015. De atunci urmeza tratament cu eutirox 75, pana acum valorile tsh au fost normale (1,32µUI/mL interval de referinta 0,27-4,2).
Ieri a facut analizele si a iesit tsh 19.71 µUI/mL (interval de referinta 0,27-4,2).
In ultimele 2 luni a urmat un tratament cu detralex, normix, venter, nolpaza.
E posibil ca acestea sa modifice valoarea tsh?
Care credeti ca ar putea fi cauzele pentru care a crescut atat de mult?
Credeti ca sunt necesare alte investigati in afara tsh.? Sau este suficienta doar cresterea dozei de eutirox?
Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.

Raspuns:

– da, unele tratamente pot influenta absorbtia intestinala a Euthyrox-ului;

– in primul rand trebuie respectate cu strictete recomandarile de administrare: dimineata pe stomacul gol, fara a manca 60 de minute dupa aceea;

– daca aceste au fost urmate, solutia este cresterea dozei de Euthyrox, cu atentie la momentul in care se termina tratamentul cu medicamentele enumerate (in special cu Nolpaza si Venter), deoarece poate fi nevoie de revenirea la doza initiala;

– TSH si FT4 sunt analizele suficiente in acest caz;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. Ioana says:

    Buna seara , va rog frumos sa ma ajutati cu interpretarea unor analize hormonale. De 2 ani am inceput sa am stari de anxietate , ameteli …. am slabit 5 kg si nu ma pot ingrasa oricat as incerca. Am 24 de ani si sunt diabetica insulino dependent .
    ATPO: 8.526 au/ml
    Limite : Normal 20 AU/ml
    Estradiol: 48.057 pg/mL
    Limite: 50 ani:0-37.9 pg/ml
    FSH: 12.612 mlU/mL
    Limite: faza foliculara : 2.0 – 10.0 mUl/mL
    ovulatie: 7.0 – 20.0 mUl/mL
    fata luteala : 20.0 – 10.0 mUl/mL
    post menopauza : 20.0 – 100.0 mUl/mL
    FT4 : 2.035 ng/dL
    Limite: 0.8 – 2.0 ng/dL
    LH: 20.578 mUl/ml
    Limite: faza foliculara si luteala : 20 mUl/ml
    faza ovulatorie : 20 – 200 mUl/ml
    post-menopauza : 20 – 100 mUl/ml
    Prolactina : 14.815 ng/ml
    Limite: 2.39 – 25.15 ng/ml
    TSH : 2.140 mU/L
    Limite: 0.3 – 4.0 mU/L
    Testosteron : 1.183 ng/ml
    Limite:0.26 – 1.22 ng/ml
    Multumesc frumos!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu