Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1689)

May 14, 2017

Mihaela Besliu:

Buna ziua domnule doctor! Am 42 de ani 1,63 inaltime 125 kg greutate, sunt operata , tiroidectomie totala cu diagnostic tumora maligna, am facut tratament cu iod radioactiv la fundeni,3x 100mCI,iar de atunci sunt monitorizata anual cu control scintigrafic ,initial mi-a fost recomandata doza de euthyrox 150,cu aceasta doza TSH=0,935 valori normale 0,27-4,2 la greutatea de 110 kg iar acum doza recomandata este de 200ug L-V ,175 S D ,cu TSH=0.021 valori normale 0,27-4,2 la greutatea de 125kg . dumneavoastra ce parere aveti despre doza de euthyrox ,avand in vedere ca am o stare de slabiciune musculara permanenta ,accentuata in zilele calduroase , iritatie nervoasa si uneori incapacitatea de a-mi gasi cuvintele in timpul unei conversatii normale . va multumesc si va doresc sanatate.

Raspuns:

– tratamentul cu Euthyrox depinde de stadiul bolii dupa cele 3 doze de I131; in general, se prefera mentinerea unei valori subnormale a TSH atunci cand se considera ca exista un risc de persistenta sau reaparitie a bolii; fara a sti detalii privind rezultatele la scintigrafii si analize de laborator efectuate pe intrerupere de tratament (tiroglobulina, anticorpi anti-tiroglobulina), nu se poate spune daca cresterea dozei este justificata sau nu; in orice caz, nu se modifica tratamenul in functie de greutatea corporala;

– nu se poate exclude ca, cel putin intr-o masura, aceste simptome sa fie legate de tratamentul cu Euthyrox; cu toate astea, poate fi justificat in contextul riscului mentionat mai sus;

– obezitate in sine este o problema majora, care poate determina multiple complicatii si manifestari, independent de problema tiroidiana;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu