Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1716)

July 16, 2017

dumi:

buna ziua.Sunt o graviduta,in varsta de 35 de ani, de 28 de sapt la care TSH-ul e acum 4.65 (VN:0,4-4) si FT4 e 0.644(VN:0.89-1.76).acum am observat ca la 9 saptamani valorile erau TSH-ul era 3.6164 (VN:0.35-4.96).vreau sa va intreb la ce sa ma astept de acum incolo?bebele cat de afectat va fi?ce tratament ar trebui urmat?

Raspuns:

– la acest moment (saptamana 28), tiroida fatului este prezenta si functionala, asa ca tratamentul nu mai este critic; oricum, valoarea doar putin peste limita a TSH arata o forma foarte usoara de hipotiroidie, care nu are consecinte importante; deci nu este de asteptat ca nou-nascutul sa aiba vreo problema la nastere;

– cu toate astea, este bine sa se stabilieasca un diagnostic exact, iar daca aceste rezultate se confirma, tratamentul trebuie inceput; in plus, tiroidita autoimuna (care e cel mai probabil diagnostic) se accentueaza de obicei in primele luni dupa nastere si necesita modificarea dozei de levotiroxina;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu