Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1721)

July 26, 2017

Stanciu Florica:

buna ziua,
ca urmare aparitiei unei pete pe corp fiului meu in varsta de 13 ani, medicul de m-a trimis sa-i fac urmatoarele analize, care au urmatoarele vaori:
-TSH 3,4 (0.51-4.3)
-FT4 1,39 ng/dL (0.98-1.63)
17,89 pmol/L (12.61-20.98)
-Ac Anti tireoperoxidaza (TPO) 249,0 UI/mL (<35)

medicul endocrinolog recomandand urmatorul tratament: Euthyrox 25- 1/2comprimat dimineata 30′ inainte de masa

dupa doua luni de tratament i-am refacut analizele si are urmatoarel valori
precedente
-TSH 5,1700 mUI/L (0.51-4.3) 3,40
-FT4 1,13 ng/dL (0.98-1.63) 1,39
14,54 pmol/L (12.61-20.98) 17,89
-Ac Anti tireoperoxidaza (TPO) 661,0 UI/mL (<35) 249,00

va multumesc anticipat pentru raspunsul pe care-l voi primii

Raspuns:

– valoarea crescuta a ATPO (anticorpi anti-tiroperoxidaza) arata o boala numita tiroidita autoimuna; aceasta este o afectiune tiroidiana foarte frecventa, in care sistemul imun ataca si progresiv distruge tiroida; pe masura ce acest proces avanseaza, capacitatea glandei de a produce hormoni scade si atunci este necesar tratamentul de substitutie (inlocuire) cu levotiroxina;

– nivelul initial normal al TSH arata ca tiroida functiona la acel moment normal; este putin neobisnuit ca sub Euthyrox valoarea TSH sa creasca in doar 2 luni, dar nu este imposibil; avand in vedere ultimele rezultate, doza de Euthyrox ar trebui crescuta, cu repetarea TSH si FT4 peste 8-10 saptamani;

– este utila completarea investigatiilor si cu o ecografie de tiroida, daca nu s-a facut deja; pe de alta parte, masurarea repetata a ATPO este inutila dupa ce s-a stabilit diagnosticul de tiroidita autoimuna;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu