Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1724)

August 7, 2017

Raluca R:

Buna ziua, in limita posibilitatii, ma puteti ajuta cu un sfat vizavi de rezultatele analizelor (prescrise din cauza caderii masive a parului)? Anti-TPO 274 (<34), antitireoglobulina 531 (<115), T3 2.05(1.3-3.1) T4 79.6 (66-181) si TSH 3.15 (0.27-4.20). In absenta valorilor anormale a hormonilor, este ingrijoratoare cresterea auto-anticorpilor? Va multumesc tare mult!

Raspuns:

– valoarea crescuta a ATPO (anticorpi anti-tiroperoxidaza) si a anticorpilor anti-tiroglobulina arata o boala numita tiroidita autoimuna; aceasta este o afectiune tiroidiana foarte frecventa, in care sistemul imun ataca si progresiv distruge tiroida; pe masura ce acest proces avanseaza, capacitatea glandei de a produce hormoni scade si atunci este necesar tratamentul de substitutie (inlocuire) cu levotiroxina;

– in cazul dvs, tiroida functioneaza inca normal, deci tiroida NU este in mod direct responsabila de caderea parului; totusi, o tulburare cu acelasi substrat autoimun poate contribui la problema cu parul;

– chiar daca stadiul bolii tiroidiene nu impune inceperea tratamentului, vorbim de o afectiune cronica, care foarte probabil va necesita la un moment dat terapie medicamentoasa; deci, monitorizarea este obligatorie;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu