Răspunsuri la întrebări (1770)

Apostol Alexandru:

Buna ziua,
Numele meu este Apostol Alexandru București
Vârsta 40 ani
Am fost diagnosticat cu cancer tiroidian papilar cu metastaze ganglionare operat si am luat si o doza de iod. Alte probleme medicale nu am.
Problema mea este ca nu am înțeles prea bine cum se determina TSH ul . Înțeleg ca acest TSH trebuie sa fie cât mai aproape de 0 dar nu 0. Eu trebuie sa iau Novothyral de 100 , câte o pastila pe zi , iar peste o luna trebuie sa fac acesta analiza.
Am doua întrebări punctuale:
1. Iau pastila de Novothyral in ziua in care fac analiza? . Daca iau pastila , dupa cât timp de la luarea pastilei fac analiza ? Pot sa mănânc in acest timp?
2. Care este valoarea optima a TSH in acest caz?
Mulțumesc frumos,

Raspuns:

  1. daca tratamentul este urmat constant timp de cel putin 4-6 saptamani inainte de analize, faptul ca administrati sau nu comprimatul in dimineata recoltarii influenteaza in mica masura rezultatul; totusi, avand in vedere diagnosticul dvs, este mai bine sa luati Novothyral-ul dupa recoltarea sangelui, daca aceasta se face dimineata;
  2. in functie de stadiul bolii, valoarea tiroglobulinei pe intrerupere si de raspunsul la iodul radioactiv, nivelul recomandat al TSH variaza; in estenta, cand sunt prezente metastaze ganglionare, este indicata o valoare de cel mult 0.1 μUI/ml, dar mentinand un nivel detectabil al TSH;

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.