Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1774)

November 21, 2017

Panaite Anastasia:

Buna ziua domnule doctor ! Am 25 de ani, 1,72 m si 53 de kg . Am fost diagnisticata in 2016 cu hipotiroidism si am urmat tratament cu euthyrox 100 mcg timp de 8 luni . Am repetat analizele in iulie 2017 si am avut tsh 0.004 (valoare de referinta 0,4-4mcg/ UI/ ml ft 4 in conditii normalea fel si ft3 . Am urmat tratament cu thyrozol 10 mg timp de 4 luni scazand doza de la 20 mg la 5 mg . Mi s.a recomandat sa fac si atpo si am repetat analiza.. atpo a iesit 109UI/ ml( val de ref <35UI/ml) si tsh 20.00( val de referinta 0,04-4mcg/ ui/ml). E posibil sa fiu diagnosticata cu tiroida autoimuna ? care sunt sansele unei sarcini ? Si ce tratament mi se poate recomanda ?

Raspuns:

– trecerea de la Euthyrox la Thyrozol pentru ca nivelul TSH a scazut, nu pare justificata; primul pas ar fi trebuit sa fie oprirea (sau scaderea) dozei de Euthyrox, cu inceperea tratamentului cu Thyrozol DOAR DACA hipertiroidia era persistenta la 2-3 luni de la intrerupere;

– pana cand functia tiroidei nu este stabilizata si diagnosticul nu este clar, o sarcina AR TREBUI EVITATA;

– recomandarea mea este mai cereti o opinie la un alt endocrinolog pentru lamurirea situatiei;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu