Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1788)

December 17, 2017

alexa alexandrina:

am 73 de ani, sunt operata de tiroida de 14 ani, am o osteoporoza avansata, respectiv minus 3.8. in urma analize din iluie 2017 a rezulat o valoare a tsh sub limita normala si ca urmare medicul endocrinolog a redus cantitata de levotiroxina teva de la 100 la 75. mentionez ca niciodata nu am luat substitut de hormoni mai putin de 100, dupa 6 saptamani de la reducerea dozei am repetat analizle rezultand urmatoarele:ft4 1.13((0.7-1.48) si tsh 2,4171(0.35-4.94)am repetat analiza de tsh dupa alte sase saptamani de tratament cu doza de 75 si a rezultat o valoare de 1.2oo3(0.35-4.94)ar rezulta ca si doza de 75 este prea maree lucru care este combatut de realitate tntrucat din iului cand am rdus doza m-am ingrasat cu 5 kg iar mai nou am si tensinea arteriala crescuta. va rog sa aveti amabilitatea sa maa lamuriti asupra aspectelor mentionate , va multumesc.

Raspuns:

– valorile repetat normale ale TSH-ului dupa scaderea dozei de Euthyrox la 75 μg/ml arata ca aceasta doza este potrivita pentru dvs in prezent; variatiile TSH in interiorul limitelor de normal NU arata ca doza este inadecavata; de altfel, odata ce nivelul TSH s-a normalizat sub o anumita doza, analizele ar trebuie repetate nu mai devreme de 4-6 luni;

– crestere in greutate poate fi explicata de scaderea dozei, daca inainte ati stat o perioada lunga cu un tratament excesiv; in aceste conditii, aportul caloric trebuie  controlat; hipertensiunea arteriala NU are legaura cu modificarea tratamentului pentru tiroida;

– osteoporoza poate fi agravata de doze prea mari de levotiroxina pe perioade lungi de timp;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu