Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1791)

December 17, 2017

Badescu Maria:

FT4 -Ser 1.41 ng/dL normal 0.89 – 1.76 / ng/dL
TSH -Ser 3.172 µUI/ml normal 0.550 – 4.780 / µUI/ml
Anti-TPO -Ser >1000 UI/mL normal <35 UI/ml
Am 70 de ani
Ce ma sfatuiti si daca este ceva grav?
Va multumesc

Raspuns:

– valoarea foarte crescuta a ATPO (anticorpi anti-tiroperoxidaza) arata o boala numita tiroidita autoimuna; aceasta este o afectiune tiroidiana foarte frecventa, in care sistemul imun ataca si progresiv distruge tiroida; pe masura ce acest proces avanseaza, capacitatea glandei de a produce hormoni scade si atunci este necesar tratamentul de substitutie (inlocuire) cu levotiroxina;

– in cazul dvs, tiroida functioneaza deocamdata normal, deci tratamentul nu este inca necesar;

– testele de functie (TSH si FT4) ar trebui repetate periodic, la 4-6 luni, iar tratamentul se va initia doar cand apar modificari ale acestor analize; NU este necesara sau utila masurarea repetata a anticorpilor;

– este indicata si o ecografie de tiroida;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu