Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1815)

March 3, 2018

oana:

Buna ziua, domnule doctor,

As avea o intrebare legata de medicamentul Eutyrox si substanta din care acesta este alcatuit. Stiu ca medicamentul ar fi acelasi peste tot in lume, sub diverse denumiri.
Ce as vrea sa va intreb:
– pe prospectul medicamentului levothyroxine scrie la reactii adverse ca poate cauza caderea parului. Credeti ca acest efect advers poate fi atribuit unui doze de 25 grame Eutyrox? Multumesc

Raspuns:

– eu nu am gasit nicio referire la acest efect advers in cazul Euthyrox-ului (in prospectul in limba romana); de altfel, nici medical nu ar putea fi explicata o astfel de reactie la doze adecvate;

– pe acest site (https://www.drugs.com/sfx/levothyroxine-side-effects.html) este mentionata si caderea parului, intr-o insiruire din care nu lipseste aproape niciun efect advers potential, cu mentiunea ca nu se cunoaste frecventa acestei manifestari; tocmai din cauza ca sunt insiruite zeci de astfel de manifestari (in care aproape oricine se recunoaste cu ceva, chiar daca NU ia levotiroxina), din care doar o mica proportie sunt intalnite in viata reala, astfel de liste sunt inutile si fac mai mult rau decat bine;

– o doza zilnica de 25 micrograme (in niciun caz grame) Euthyrox este mica si, aproape intotdeauna, lipsita de risc;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

3 Comentarii »

  1. Claudia R says:

    Si raguseste aproape in fiecare zi, dimineata, ulterior vocea isi revine.

  2. Claudia R says:

    Revin cu completari la comentariul anterior mama face tratament cu interferon beta 1A (pt scleroza in placi), a facut si 2 CT cu substanta de contrast (iod cred) in ultima perioada. Parul ii este foarte fragil cade foarte mult de o luna incoace, colesterolul il are 215 (limita 200).

  3. Claudia R says:

    Buna ziua,

    Mama si-a facut cateva analize de rutina in urma carora a reiesit VSH 74 (2-15), FIBRINOGEN 662 (180-450, PCR 24 (<6), Hemoglobina 10 (11,5-16), Hematii 3.41 (3.8-5.8), Hematocrit 30,2 (37-47), TSH 3.34 (0,3-3,6), fREE T4 0,758 (0,8- 1,7). Restul analizelor sunt in limite normale. Mentionez ca mama are de vreo 3 luni o umflatura la gat exact unde ar fii pozitionata tiroida….nu o doare, nu o deranjeaza. Ea mananca intradevar mult regim, fara sare. Ce ma sfatuiti sa fac? ce poate fii?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu