Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1826)

March 27, 2018

coryna:

Buna ziua!
Ma numesc Corina si am 34 ani. Am fost diagnosticata in 2012 cu tiroida autoimuna. Nu stiu sa aiba nimeni din familie aceasta boala.
La ultimele analize rezultatele ce tin de aceasta boala sunt: ATPO – 1274 interval biologic de referinta 0-16/ul/ml
ATG 370.2 cu interval biologic de referinta 5-100/ul/ml
FT4 1.05 cu interval de referinta 0.89-1.76 ng/dl
TSH 3.44 cu interval de 04-4.2 uUl/ml.
Mentionez ca din 2012 pama acum am avut 2 sarcini duse cu bine pana la capat fara tratamentin timpul sarcinii si cu valori normale ale Ft4 si Tsh.
Nu am probleme legate de greutate ( la 1.70 m am 67 kg).
Intrebarea mea este legata de valorile Atpo si Atg, pot fi aceste scazute? Exista medicamente care pot sa scada aceste valori si in cat timp?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra cu mare interes

Raspuns:

– cel putin deocamdata, nu exista un tratament pentru scaderea nivelului acestor auto-anticorpi; este posibil ca tratamentul cu seleniu (100-200 micrograme/zi) sa duca la scaderea nivelului ATPO, dar nu s-a dovedit ca asta ar influenta evolutia bolii;

– acesti anticorpi sunt mai mult un indicator al bolii (tiroidita autoimuna), decat cauza principala a distructiei tesutului tiroidian; si, din moment ce putem inlocui cu usurinta hormonii tiroidieni, nu este nevoie sa recurgem la tratamente care sa modifice raspunsul imun, deci inclusiv sa scada nivelul anticorpilor;

– dupa stabilirea diagnosticului cert de tiroidita autoimuna, masurarea repetata a auto-anticorpilor specifici NU este necesara sau indicata pentru ca nu aduce informatii noi si nu modifica tratamentul;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu