Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1839)

April 17, 2018

Tania:

Buna ziua, domnule doctor. Va rog mult, daca puteti, sa-mi raspundeti la cateva intrebari. Am 15 sapamani si 3 zile de sarcina, am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna acum 2 ani si mi-au gasit multipli noduli tiroidieni in ambele parti. Nu am luat tratament pentru ca tiroida funcționeaza bine. In decembrie cand nu eram insarcinata, aveam valorile: TSH – 2.09 si FT4 – 14.60. Mi-am refacut analize astazi si rezultatele sunt următoarele: TSH – 0.55; FT4 – 15.25. Valorile date indica faptul ca ma apropii de hipotiroidism sau hipertiroidism? Care sunt riscurile in cazul in care TSH ajunge sub valorile normale? La cat timp ar trebui sa repet analizele ca sa depistez la timp dereglarea tiroidei? Mulțumesc pentru timpul acordat. O zi frumoasa

Raspuns:

– valorile sunt in limite normale si, mai ales, foarte bune pentru sarcina; de aceea nu se impune vreun tratament;

– cel mai prudent este sa repetati analizele si consultul endocrinologic peste 4 saptamani;

– prezenta tiroiditei autoimune NU inseamna obligatoriu ca este nevoie de tratament pe sarcina; este, totusi, obligatorie monitorizarea frecventa a functionarii tiroidei pe parcursul acesteia cu ajutorul analizelor de sange (TSH, FT4/T4 total);


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu