Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1849)

May 19, 2018

Ciprian:

Buna ziua.De curând am fost diagnosticat cu tiroidita autoimuna cronica,glanda toridă ecografic este usor neomogena,TSH,T4 în limite normale,ATPO usor crescut,valoare 131,valoare laborator max 115.Medicul mi-a spus că nu este necesara meditația atâta timp cât TSH sta cuminte si pentru asta mi a recomandat sa consum alimente cu cat mai putin iod,din toată discutia cu medicul am inteles ca nu e nimic de facut si ca oricum voi ajunge la hipotiroidie.De aceea va rog pe d-voastra,d-le doctor sa-mi spuneti daca pot face ceva ca ATPO sa nu mai creasca,astfel sa pastrez tiroida intacta,este recomandat un tratament cu seleniu?Multumesc.

Raspuns:

– ce v-a spus medicul dvs este corect;

– nu este obligatoriu sa ajungeti la hipotiroidie, sunt persoane care au toata viata valori crescute ale anticorpilor (ATPO si anticorpi anti-tiroglobulina) fara sa intre in hipotiroidie; totusi, daca sunteti tanar (sub 40 de ani), este mai degraba probabil ca hipotiroidia sa apara in cele din urma; de aceea e OBLIGATORIU ca analizele ( in primul rand TSH si FreeT4) sa fie repetate periodic (cel putin la 6-12 luni) pentru tot restul vietii;

– seleniul poate, conform unor studii, sa scada nivelul ATPO; totusi, NU s-a demonstrat deocamdata ca asta influenteaza evolutia bolii (adica aparitia hipotiroidiei si necesitatea tratamentului de substitutie);


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu