Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1854)

May 28, 2018

georgiana:

Buna ziua dn. Dr
Tiroidectomie totala (scoase si paratiroidele)
(In urma diagnosticului Hashimoto si noduli)
Tratament Iod radioactiv 1 saptamana (la 6 luni de la operatie)
Am 49 de ani

Problema
Dupa 2 ani de la operatie, cu tratament Eutirox 100 (si de 2 ori pe saptamana 150 in ultimul an)am:
TSH mare 1,05 (0.27-4.2) in conditiile in care am inteles ca trebuie sa fie cat mai aproape de 0
FT4 10.6 – 22.7 20
La eco ar mai fi prezente cateva resturi mici care mi s-a spus ca nu pun peobleme

De ce nu este Tsh 0 ?
Ce se intampla in aceste conditii? (Sa ma astept deja la o recidiva?)

Mii de multumiri dn Dr!

Raspuns:

– TSH-ul trebuie sa fie nedetectabil (aproape de zero) doar daca boala (carcinomul tiroidian papilar sau folicular) este persistenta sau evolutiva; iar in aceste cazuri oricum se recomanda mai multe doze de iod radioactiv, nu doar una, cum inteleg ca ati primit dvs;

– pe de alta parte, daca se considera boala ca fiind eradicata dupa operatie si tratamentul cu iod radioactiv, asa cum se intampla in majoritatea cazurilor, TSH-ul poate fi mentinut in jumatatea inferioara a intervalului de normal sau doar putin supresat (intre 0.1 si limita inferioara);

– definitia bolii vindecate (cu siguranta de peste 95%) este ca in cel putin doua ocazii, aflate la cel putin 6 luni distanta, tiroglobulina sa fie nedetectabila si scintigrafia intregului corp negativa, ambele pe intrerupere de levotiroxina (cel putin 3 saptamani);

– situatia trebuie lamurita cu endocrinologul care va monitorizeaza, in postarea dvs nu sunt suficiente informatii pentru a va putea incadra intr-un grup de risc;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu