Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1871)

July 8, 2018

maria ionescu:

Buna.As avea o intrebare.am21 ani sunt o domnisoarasi in urma unor probleme de tahicardie am fost trimisa pentru investigatii la tiroida.am facut ecografie si a iesit in limite normale si analize de sange.tsh2,976 val norm.0,4- 4,5.ft4 13,11val.norm.7,2-17,2.atpo 67,959 val.nor.0-30.t3 2,327val.nor.0,69-2,15 ca ionic seric 1,10 val.nor.1,13-1,32 mg1,86 val.nor1,9-2,5 leucocite 7,8 val nor.4-10 limfocite32,1 val nor25-50 monocite2,7 val nor.5-15 granulocite5,2 val nor 2-9 eritrocite4,96 val nor3,8-5,8 hemoglobina eritrocitara medie26,9 val norm27-32 fosfor seric3,9 val nor2,6-4,5 ac antitiriglobulina2,98 mai mica decat4,11 si 25oh vit d 59,7 limita minima 30.V-as ruga sa mi spuneti daca e vorba de o tiroida cronica autoimuna si daca acest diagnostic este sigur am un unchi care are o hipotiroidie .Cu multumiri.

Raspuns:

– nivelul ceva mai crescut al ATPO poate arata o forma de tiroidita autoimuna, dar la fel de bine poate ramane asa toata viata sau poate scadea, fara ca boala propriu-zisa sa se dezvolte vreodata; altfel zis, NU este o valoare destul de mare pentru a stabili un diagnostic sigur;

– tiroida oricum functioneaza normal, deci nu e necesar niciun tratament si nu exista nicio consecinta negativa la acest moment;

– investigatiile ar trebui completate cu o ecografie de tiroida, care poate sustine diagnosticul daca se descopera un aspect tipic de tiroidita cronica;

– in orice caz, este prudent ca analizele de tiroida (TSH, FT4, ATPO, Ac anti-tiroglobulina) sa fie repetate la fiecare 6-12 luni;


Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu