Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1938)

January 27, 2019

Florina Tascu:

Buna ziua
In anul 2000, in urma unui control si a unei scintigrafii, am fost diagnosticata cu “gusa chistica avida de iod”. Am urmat un tratament cu iodid, iar dupa tratament am facut noduli. In 2004, aveam 4 noduli asezati ca o salba. Din 2004 pana in 2014 am facut un tratament cu Eutirox 100, cu mici intreruperi. In 2013 am avut 2 socuri mari, decesul mamei si soacrei mele, la o diferenta de 6 saptamani, iar nodulii s-au inmultit. Acum sunt 6 pe partea dreapta si 5 pe partea stanga. Din 2014 nu nu am luat decat Modifilan 500, cu unele intreruperi, deoarece in Romania nu se mai gaseste. Ma simt bine,iar nodulii nu au mai crescut.. Din 2014 pana in prezent, am mers in fiecare an la control endocrinologic, iar la ultimul, Octombrie 2018, nodulii au dat un pic inapoi. Problema mare este ca am facut analiza “marker tumoral”.
Calcitonina este 71.66, in contiitile in care trebuie sa fie mai mica decat 9.82. TSH 0.49 VAL REF. 0.16 – 3.94
FT4 17.22 VAL REF. 11.5 – 19.06 Am intrerupt Modifilanul, iar in 10.01.2019 am repetat analizele: Calcitonina 97.11 VAL REF. < 9.82
TSH 0.778 VAL REF. 0.27 – 4.2
FT4 17.17 VAL REF. 10.6 – 22.07
FT3 4.95 VAL REF. 3.9 – 6.7 Tiroida este marita moderat in dimensiuni. Nu se descrie efractie capsulara. Va rog mult, daca puteti, sa imi spuneti daca/cum as putea scadea valoarea calcitoninei sau daca trebuie sa ma operez de urgenta?

Mentionez ca lucrez intr-un mediu foarte stresant, sunt la premenopauza cu uter fibromatos. Am 49 de ani.
Cum ar trebui sa procedez? Nu mai pot sa fac ecoterapie?

Raspuns:

Toate cele bune,

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu