Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Consultaţii

April 10, 2011


Institutul Naţional de Endocrinologie “C. I. Parhon” – Centrul de mare tradiţie şi performanţă al endocrinologiei româneşti

Servicii:  Consultaţii şi internări

banner-parhon4

 Localizare: Bdul Aviatorilor, nr. 34 – 36, sector 1, Bucureşti


Clinica Medicover Victoriei – cea mai mare clinică cu servicii integrate a grupului suedez Medicover – singurul furnizor de servicii medicale cu experienţă europeană

Servicii: consultaţii şi ecografii

Telefon programări: 021 / 98 96

Program:

– Luni: 15:00 – 18:00

– Miercuri: 15:00 – 18:00

Joi: 15:00 – 18:00

Preţuri:

Adresa: Str. Grigore Alexandrescu nr. 16-20, Sector 1, Bucuresti


Dr. Cristian Claudiu Ţupea

619 Comentarii »

  1. bohalteanu marieana says:

    Buna ziua!

    Ma numesc Marieana, am 55 de ani, si am repetat analizele de colesterol facute la Synevo care sunt:
    – colesterol total 279
    – HDL 53
    – LDL 191
    – trigliceride 172.
    Medicul de familie a recomandat un consult endocrinologic.
    Analizele endocrinologice sunt:
    – TSH 4.45
    – anticorpi antitiroidperoxidaxa 0.18
    – ecografie: rare leziuni focale nodulare infracentrimetrice pe fond de structura heterogena tiroidiana.

    Doctorita endocrinolog a spus ca nu se recomanda momentan tratament si sa repet analizele peste 6 luni.
    E bine sa iau euthirox 25?
    As dori sa aflu si parerea d-voastra.
    Va multumesc!

  2. anamaria says:

    Buna ziua, ma numesc anamaria si am 22 ani. Am fost diagnosticata cu nodul coloido-chistic tiroidian in partea dreapta( 8,5 mm/7). Am fost trimisa la ecografie tiroidiana pentru ca in ultimul timp aveam senzatii de sufocare, transpiram f mult, tremuram. TSH-ul a iesit 24,3, iar T4 a iesit in limite normale; dar doamna doctor mi-a spus ca nu se poate ca analizele sa fie bune deoarece asta ar insemna sa am hipotiroidie, insa eu aveam simptome de hipertiroidie. Acum nu mai stiu ce sa cred…cum se poate sa greseasca cei de la analize? Iar doctorita de la ecografie mi-a spus sa nu mai iau anticonceptionale pentru ca afecteaza tiroida, iar doctorita de la endocrinologie mi-a spus ca pot sa le iau in continuare ca nu e problema.Nu mai stiu pe cine sa cred. Mentionez ca iau Karissa de aprox un an. As dori sa aflu parerea dumneavoastra. Va multumesc!

  3. iustina says:

    d.le dioctor,buna ziua. ma numesc iustina,am 43 de ani,am hiper tiroida de 7 ani fac tratament cu tirozol,mia trecut a a recidivat si tot asa de vreo trei ori ,si inca nu stiu de ce ,,,si de ce nu trebuie se ma feresc.sa nu mai recidiveze. la mare nu pot sa merg?sau in afara tarii?sau sa mananc fructe de mare? astept raspunsul d.voastra. va multumesc foarte mult.

  4. Gabi says:

    Buna ziua,domnule doctor!
    Am 41 de ani si am fost diagnosticata cu gusa polinodulara pe data 1.06.2011.Pe data de 8.06.2011 am efectuat operatia de extirparea tiroidei la spitalul SF Spiridon Iasi.
    Rezultatul histopatologic a aratat ca am carcinom papilar.
    In Septembrie sunt programata pentru radioterapie.
    Momentan sunt sub medicatie cu eutyrox si AHCC.
    Am dureri la nivelul operatiei,am ameteli,uneori frisoane si dureri de cap partiale stanga/dreapt.
    As vrea sa stiu cauza acestor dureri.
    Multumesc!

  5. adina says:

    DL Doctor am 29 ani, in urma cu 2 ani am fost diagnosticata cu hipotiroidism. acum sunt insarcinata in 23 saptamani, ult menstruatie fiind pe 27 decembrie.Eu imi recoltez TSH-ul lunar, dar totusi am avut ceva oscilatii si as vrea sa imi spuneti daca sunt riscuri ca copilul sa nu fie bine. am sa va scriu rezultatele la tsh la fiecare luna.
    4 ianuarie -tsh 1,5
    28 ianuarie-tsh 3,42
    15 februarie-tsh 1,34
    3 martie-tsh 1,9
    31 martie-tsh 7,25
    2 mai-tsh 0,84
    30 mai 0,11, eu fiind in tratament cu eutirox si fiind modificata doza
    de medic.la laboratorul la care imi fac analiza val norm sunt intre 0,25-5. Va multumesc si astept raspunsul dvs pt ca sunt tare speriata
    ca nu cumva puiul meu sa fie deja afectat de aceste oscilatii.

  6. anicuta says:

    Domnule doctor am 54 de ani, am fost depistata in urma cu o luna cu un nodul tiroidian de marimea 1, 06 cm la un examen de rutina, m-am prezentat la un medic endocrinolog care mi-a dat sa-mi fac analizele toate de tiroida care mi-au iesit bune, nodulul este vascularizat bine determinat diagnostic dat la ecograf, problema este ca simt un disconfort in ureche dar numai dupa ce mi-a fost depistat, va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, medicul mi-a dat eutyrox si trebuie sa ma prezint peste 2 luni pentru a repeta ecograful, va multumesc.

  7. anicuta says:

    Domnule doctor am 54 de ani, am fost depistata in urma cu o luna cu un nodul tiroidian de marimea 1, 06 cm la un examen de rutina, m-am prezentat la un m,edic endocrinolog care mi-a dat sa-mi fac analizele toate de tiroida care mi-au iesit bune, nodulul este vascularizat bine determinat diagnostic dat la ecograf, problema este ca simt un disconfort in ureche dar numai dupa ce mi-a fost depistat, va rog sa-mi spunet ce trebuie sa fac, medicul mi-a dat eutyrox si trebuie sa ma prezint peste 2 luni pentru a repeta ecograful, va multumesc.

  8. oana says:

    buna ziua
    am niste stari de ameteala sau convulsii nu stiu exact care dureaza vreo 30 sec dupa care ma simt bine vreo 2 ore si apoi iar revin. am 23 ani 1.65m si 50 kg. miam facut rmn ct cranian eeg analize se sange. mi sa spus k nu se vede nimic neobisnuit.ar putea aceste stari sa fie de la tiroida?va multumesc

  9. Vintilescu angelica says:

    Stimate dl doctor in data de 6 aprilie am fost oparata de gusa nodulara mi s-a practicat tiroidectomie totala , biopsia a confirmat gusa nodulara . Am inceput progresiv cu euthyrox acum iau 100mg pe zi pot sa spun ca sunt ok .
    problema mea este ca obosesc foarte tare cind fac efort ( urcatul scarilor0 sau chiar cind vorbesc.Analiza tsh a fost de42.6 asta la 2 saptamini dupa operatie.
    Cind ma voi simti bine sa nu obosesc/
    Va multumesc.

  10. Camelia says:

    Buna ziua ,
    Am fost operata pentru extirparea totala a tiroidei ( 7 Aprilie 2011 ) la inceput m-am simtit destul de bine , numai ca de aproape o saptamana ma simt foarte rau , in sensul ca nu pot respira sau inghiti foarte bine …ma simt ca si cum as avea un cordon in jurul gatului …este o senzatie stranie , imi stranguleaza si oxigenarea creierului , sau poate ca deja am devenit paranoica dar chiar nu stiu ce sa mai cred …in momentul de fata iau calciu cca 1200 mg / zi dar nu simt nicio ameliorare …este oare numai o problema de timp ?
    Va multumesc anticipat pentru raspuns

  11. ormenisan ioana says:

    Buna ziua,Ma numesc Ioana si am 52 de ani si acum cateva luni am depistat o umflatura in zona gatului,partea dreapta.In urmatoarele zile am fost endocrinologie,unde mi s-a recomandat sa fac analizele:Free T4(tiroxina libera)-rezultat-1,90 ng/dl si TSH-rezultat 1,190 uUl/ml.Aceste analize mi s-a zis ca sunt bune.Pe urma mi s-a mai recomandat sa fac VSH-la 1 ora-9 mm/ora;la 2 ore 17; Free T3 elecsys 2010-3.79 pmol/L si Calcitonina(zc)-<2.0 pg/ml.Dupa aceste analize diagnosticul clinic:macronodul LTD.Mi s-a recomandat sa fac biopsie.Am facut si aceasta biopsie,iar astazi am primit rezultatele -diagnostic fiind 'leziune cu celule eozinofile,hemoragica'.Ex. citologic:"La punctie se extrag cca 7 ml de lichid hemoragic,care contine numeroase macrofage si hematii degenerate.Celularittea este abundenta,formata din celule izolate si grupate,cu citoplasma in totalitate eozinofila,nuclei uneori uniformi,alteori pleomorfi.Avand in vedere caracterul hemoragic si aspectul celulelor se recomanda controlul chirurgical al leziunii.".As dori sa aflu parerea dvs. si daca trebuie neaparat operat.Multumesc frumos!
    O zi buna.

  12. maria says:

    ma numesc Maria si am 42 de ani.in ultimul timp m-am simtit obosita,aveam palpitatii,simteam ca mi se “zbate”inima.nu am slabit si nici nu m-am ingrasat,ciclul este regulat.Am fost la cardiolog care mi-a gasit putina apa la inima si mi-a prescris Aspacardin si m-a
    trimis la endocrinolog sa fac urmatoarele analize:WBC 6.6(4-10/*1000ul),GR%58.2(42-85/%),LY%37.5(11-49/%),MO%4.3(0-9/%),GR 3.8(4.00-7.00/*10ul),LY 2.5(2.0-4.0/*10ul),EO>0.7(0-0.7*10ul),RBC 4.02(3.8-5.3/*10ul),HGB 12.5(11.5-16/g/dl),HCT 37.8(34-48/%),MCV 94.0(80-100/fL),MCH 31.1(27-32/pg),MCHC 33.1(31-35/g/dl),RDW 7.3L(11.5-14.5/%),PLT 270(120-380/*10/ul),MPV 3.8L(6-10/fL),PCT 0.10(0.08-1/%),PDW 18.3H(10-15/%),CA 10.3(8.5-11.00/mg%),Natriu 138(135-145/mmol/L),Calciu 1.11(1.05-1.3mmol/L),Potasiu 4.3(3.5-5.1m mol/L),FE 11(30-200mg/%),MG 1.5(1.6-2.2mg/%).La ecografie urmatoarele rezultate:lob drept 21,2x19x40,4mm,lob stang 20×19,5x38mm si niste microformatiuni hipoalergenice de 5,6 ; 6,3 ; 4,3mm.TSH 0.08 uUI/ml(0.44-3.45uUI/ml),FT3 2.81pg/ml 4.31pmol/l(2.5-4.3pg/ml 3.8-6.6pmol/L),FT4 1.19ng/dl 15.35pmol/l(0.9-1.74ng/dl 12-22pmol/l),Anti-TPO<10UI/ml(sub 40UImL Echivoc:40-60UI/ml pozitiv:mai mare de 60 UI/mL).Mi s-a pus diagnosticul de Tetanie latenta,Nevroza anxios depresiva,Anemie feripriva si mi s-a dat Ciproxeptadina,Stresclin si Ferrogradumet.As dori sa aflu si parerea Dvs.Multumesc

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu