Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Consultaţii

April 10, 2011


Institutul Naţional de Endocrinologie “C. I. Parhon” – Centrul de mare tradiţie şi performanţă al endocrinologiei româneşti

Servicii:  Consultaţii şi internări

banner-parhon4

 Localizare: Bdul Aviatorilor, nr. 34 – 36, sector 1, Bucureşti


Clinica Medicover Victoriei – cea mai mare clinică cu servicii integrate a grupului suedez Medicover – singurul furnizor de servicii medicale cu experienţă europeană

Servicii: consultaţii şi ecografii

Telefon programări: 021 / 98 96

Program:

– Luni: 15:00 – 19:00

– Miercuri: 15:00 – 18:00

Joi: 15:00 – 17:00

Preţuri:

*Prețurile  pot suferi actualizări. Pentru informații exacte vă rog sa contactați Call-Center-ul.

Adresa: Str. Grigore Alexandrescu nr. 16-20, Sector 1, Bucuresti


Dr. Cristian Claudiu Ţupea

659 Comentarii »

  1. Teodora says:

    Buna ziua,
    Am 18 ani si sufar de tiroida autoimuna de un an de zile. Primele valori ale tsh au fost mai mari decat 100. Am urmat sfaturile unui medic endocrinolog folosind zilnic tratamentul cu eutirox de 75.In primavara mi-am facut analizele si sub eutirox, tsh si ft4 au avut valori normale 2,73. In luna august, anul acesta am repetat din nou analizele si sub eutirox de 75g, tsh a iesit 10,67 si ft4 12,76. Am observat ca atunci cand sunt stresata,asta vara am avut de sustinut examenul de bacalaureat, ma simt foarte rau si starea de rau se prelungeste. de obicei am atacuri de panica foarte puternice. nu inteleg de ce valorile cresc daca eu urmez un tratament.
    in speranta ca imi veti raspunde va multumesc!

  2. campean Eva says:

    Buna ziua d-nu doctor. Am 51 de ani si in urma cu o luna mi-am facut analizele si s-a constatat ca glanda tiroina nu functioneaza in parametri normali. Am fost si la endocrinoloaga noastra si mi-a spus diagnosticul ,, Bazadof,,
    Am mai discutat si cu alti medici care mi-au spus sa mai consult si alti endocrinology deoarece din analize nu reiese ca ar fii basedof.Mi-a facut si ecografie la ganda si nu am afut nici noduli si nici nu sunt umflata la gat . Ochii au marimi normale .
    Analizele sunt urmatoarele:
    TSH- 2.44 UI/L
    FT3-5.87pg/ml
    -9.04 pmol/L
    FT4- 2.27 mg/dL
    TT3 -1.98 mg/mml
    -3.0 nmol/L
    va multumesc anticipat
    Eva

  3. Ada says:

    Bună ziua,

    Se poate în urma tratamentului cu eutirox pentru tiroidectomie totala sa existe riscul ca nașterea naturala sa fie riscanta deoarece copilul poate fi stresat? Acest fapt ni s-a recomandat de medicul endocrinolog. Acest stres al copilului în ce consta? Mulțumesc.

  4. Daniela Butuc says:

    Bună ziua.Am 39 de ani. O rugaminte am dacă se poate. Anul trecut am observat o mica unflatura în zona tiroidei, estetic era o problema și o ușoară sufocare în momentul când țineam capul într-o pozitie. După un ecograf a rezultat un nodul de 2.8,Funcționare tsh și T4 în parametri normali, calcitonina în parametri normali, recomandare a fost revenire peste 6 luni, și pe ecografie doctorul a scris recomandata operația. Menționez ca nu aveam tratament, nu sufeream de nimic, ereditar, părinți nu au avut. După 5 luni am început din nou investigațiile, mărimea nodulii a fost aceiași nu a crescut, am făcut și o puncție. De aici a început calvarul deoarece mi-a ieșit suspiciune de celule tip Hurthle /celule tip oncocitar. Am făcut operație tiroidectomie totala. După 21 de zile a ieșit și buletinul imunohistochimie. CK19 moderat sau intens pozitiv în aria descrisa. Hbmei Galectin slab pozitiv în izolate celule din aria descrisa CD56 pozitiv în aria deschisa. Dg AP Aspecte morfologice și cele imunohistochimie sunt compatibile cu un focar de tiroida scleroza ta dezvoltat pe fond de gusa coloida mediofoliculara, hipofunctionala. Îmi este necesara cura cu iod? Va mulțumesc!

  5. Dana says:

    Buna ziua,
    In iulie 2018 matusa mea, in varsta de 57 ani a fost internata si operata de tiroida, insa:
    1.pe biletul de externare scrie:
    – diagnostic principal (DRG cod 1): D44.0 Tumora tiroida cu evolutie imprevizibila si necunoscuta.
    – diagnostice secundare (DRG): E89.0 Hipotiroidism postprocedural.

    2. pe raportul de investigatii anatomopatologice avem:
    – carcinom papilar multifocal: focar incapsulat LDT 3/2,2 cm si microfocar adiacent 0,1/0,1 cm
    – Parenchim de fond cu aspect de tiroidita cronica Hashimoto
    – Doi(2) limfoganglioni pariistmic cu aspect reactiv
    cod morfologic M: M8260/3
    Stadialitate post chirurgicala PT: PT2m
    Stadialitate post chirurgicala PN: PN0
    Stadialitate agregata ST: ST1

    Ma puteti ajuta cu interpretarea acestor rezultate? Despre ce este vorba?

  6. sonia todirascu says:

    Buna seara

    Sunt extrem de speriata,fiica me,in varsta de 29 de ani a fost diagnosticata cu,,Hipertrofia apofizei clinoide posterioare” si se insinuiaza cumva o posibila tumora.Ce sa fac?fiica mea nu lucreaza in Roamania si curand(peste trei zie)va pleca spre tara de adoptie.
    Va multumesc din suflet!

    • Dr. Claudiu Ţupea says:

      Intrebarea dvs nu se incadreaza in tematica blogului, problemele tiroidei, de aceea nu poate primi un raspuns in sectiunea propriu-zisa.
      Va pot spune totusi ca radiografia de sa turceasca este o metoda de diagnostic depasita care NU ar mai trebui recomandata. Daca exista suspiciunea unei probleme de hipofiza, este indicat sa faca un examen CT sau RMN.

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu