Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Consultaţii

April 10, 2011


Institutul Naţional de Endocrinologie “C. I. Parhon” – Centrul de mare tradiţie şi performanţă al endocrinologiei româneşti

Servicii:  Consultaţii şi internări

banner-parhon4

 Localizare: Bdul Aviatorilor, nr. 34 – 36, sector 1, Bucureşti


Clinica Medicover Victoriei – cea mai mare clinică cu servicii integrate a grupului suedez Medicover – singurul furnizor de servicii medicale cu experienţă europeană

Servicii: consultaţii şi ecografii

Telefon programări: 021 / 98 96

Program:

– Luni: 15:00 – 19:00

– Miercuri: 15:00 – 18:00

Joi: 15:00 – 17:00

Preţuri:

*Prețurile  pot suferi actualizări. Pentru informații exacte vă rog sa contactați Call-Center-ul.

Adresa: Str. Grigore Alexandrescu nr. 16-20, Sector 1, Bucuresti


Dr. Cristian Claudiu Ţupea

655 Comentarii »

  1. mihaela says:

    buna ziua ! am luat o luna de zile tratament cu eutirox 100 si am faccut analizele si rezultatul Anti -tpo este de 243,3 ce inseamna? mai continui tratamentu cu eutirox? va multumesc

  2. elena says:

    va multumesc pentru raspuns.Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

  3. Eduard says:

    Buna ziua domnule doctor!
    Sotia mea a fost diagnosticata cu boala Basedow. De 6 luni urmeaza un tratament cu thyrozol. La inceput a urmat o schema (10 mg/zi)dupa care s-au mai facut modificari (o zi 10 mg, a doua zi 15 mg). Ultimele rezultate la analize sunt:
    09.07.2011—FT4 – 21.8 si TSH – 0.01
    04.08.2011—FT4 – 1.0 si TSH – 0.1
    02.09.2011—FT4 – 1.0 si TSH – 0.1
    04.10.2011—FT4 – 0.4 si TSH – 6.6
    07.11.2011—FT4 – 1.4 si TSH – 0.1
    09.12.2011—FT4 – 1.0 si TSH – 0.1
    Acum este insarcinata in a 3-a saptamana si am vrea sa stim ce sanse ar fi sa duca sarcina pana la capat si daca nu va fi afectat copilul de tratamentul pe care il urmeaza. Va multumesc!

    Cu stima,
    Eduard

    • Dr. Claudiu Ţupea says:

      @Eduard

      Va rog sa precizati unitatile de masura pentru analizele prezentate, precum si limitele normale ale laboratorului care le-a efectuat. Fara aceste informatii si fara detalierea exacta a tratamentului cu Thyrozol urmat nu se poate trage vreo concluzie.

  4. Pavelina says:

    10decembrie 2011.Bna ziua acu 3ani am fost diagnosticata cutiroida autoimuna polinodulara ,amurmat un tratament cuTironorm si Metroprolol si in Urma analizelor mis sa recomandat catratament cu propanolon ,alfa.d.3 si calciu .rezultatu anaizelor sunt urmatoareleTSH 3,74 CALCIUL IONIC 3,47,MAGNEZIU 2,26 in urma acestui tratament madoare inima imi ingeata extremittile sima sufoc siam dureri in zona gitului CE POT SA MAI FAC VA MULTUMESC

  5. stoica cerasela says:

    domnule doctor va multumesc ptr, raspunsurile promte si adevarate pe care mi le-ati dat si-mi pare rau ca nu am tinut cont de ceea ce ni-ati indicat sa fac dar …ce puteam face eu mi-ati scris sa fac punctie inainte de operatie si acum sant de acord cu dvs. dar dl dr. care m-a operat mi-a facut lobectomie totala apoi biopsia .acum asta este multumesc la dumnezeu ca nu a fost mai rau imi scrie doar fara celulu maligne . alta este problema acum am 1 luna si 1 saptamana de la operatie ma simt f. slabita se apropie timpul sa merg la seviciu si sant constienta ca nu o sa fac fata nu pot ridica nici un kg si vorbesc rsgusit obosesc f.tare iau eutyrox 1 pastila si jumatate acum de 50mg si nu stiu ce este cu starea asta de oboseala si cat timp va mai dura nici un dr. nu mi-a explicat cat de putn despre starea postoperatorie sau daca am voie sa vb sau nu sau cat timp .azi am fost la o.r.l. este o problema coarda vocala stanga a fost putin atinsa sant ragusita nu am putere sa vb mai tare dr.spune ca s-ar putea sa imi revin in 6 luni s-ar putea sa raman cu vocea asa ragusita sau mai grav in urma unei raceli sau alceva s-ar putea sa-mi paralizeze coarda vocala si sa nu mai pot vb am innebunit cand am auzit nu mai stiu ce sa fac sant disperata va rog sa-mi spuneti ce sa fac mi-a dat tratament 30 pastile milgama 10 zile imi mai spune ca nu crede ca chirurgia imi va mai da medical pana la 90 zile si nici comisia nu ma va pensiona pe caz de boala .nu sant adepta pensionarii pe caz de boala dar in coditiile acestea sant vanzator trebuie sa vb cu clientii ridic marfa efort ce pot sa fac cine ma mai ia la serviciu asa?macar pe o perioada sa ma pensioneze daca se poate 6 luni sau 1 an pana ma fac bine daca o sa-mi mai revin vreodata se poate ?am nevoie de sfaturile dvs. va rog ajutati-ma va multumesc

  6. Lucian says:

    Buna ziua,

    Domnu Doctor,
    Am facut analizele dupa 2 luni si jumatate de la operatia de tiroidectomie totala. Pentru ca inca imi mai amortesc degetele de la maini noaptea, va rog sa-mi spuneti daca de vina sunt glandele paratiroide. Am urmatoarele rezultate: iPTH 11.2 pg/mL; Calciu Ionic 4.154 mg/dL; Calciu Seric 9.99 mg/dL;. Mentionez ca am luat calciu doar in prima luna de dupa operatie, iar analizele sunt facute dupa intreruperea tratamentului cu calciu de 6 saptamni. Se poate lua in calcul hipoparatiroidismul post operator(lezarea paratiroidelor)? Care sa fie cauza pentru valoarea scazuta a hormonului PTH? Va multumesc din suflet.

  7. adrian says:

    Buna ziua domnule doctor.
    Am 44 de ani si dupa o fractura la picior, in luna august a acestui an mi s-a declansat hipertiroidia/Boala Basedow cu tot “tacamul” de simptome, insa fara exoftalmie. Dupa efectuarea unor analize mi-a fost prescris Tyrozol, dar la scurt timp am facut alergie. Dupa ce mi s-a schimbat tratamentul, de asemenea am constatat ca sunt alergic si la Carbimazole si la Propycil, acesta din urma dandu-mi stari de ameteala si dureri in gat, senzatie de gat uscat. Din pacate aceasta situatie reprezinta o mare problema ptr. mine, astfel ca am recurs la tratament naturist, care mi-a atenuat o parte din simptome, inclusiv mi-a oprit scaderea in greutate. In ultima instanta mi s-a propus tratament cu iod radioactiv, la Cluj.
    Analizele sunt urmatoarele:
    – Examen Doppler / Eco., VLTD= 10,13ml , VLTS= 8,17ml, aspect marcat hipoecogen, marcat neomogen, intens vascularizat, suflu tiroidian prezent, FC 97b/min, ritm sinusal.
    – TSH = 0,0 mUI/l ->(0,3-6,2mUI/l) ; FT4 = 2,1ng/dl ->(0,8-2ng/dl) ; FT3 = 23,53pg/ml -> (1,5-4,2pg/ml) ; T3 >10 ->(1,3-3,1) si antireceptor TSH(Trab) >40 ->(limita de decizie clinica: 1,75UI/L) ; TGP si TGO putin mariti.

    Dupa toate acestea sunt un pic nelamurit cu privire la tratamentul cu iod radioactiv deoarece din cate am inteles exista riscul de a dezvolta hipotiroidie dupa acest tratament, ceea ce ar insemna ca toata viata ar trebui sa iau hormoni de sinteza.
    Intrebarea si nelamurirea mea este, daca exista vreo analiza sau test care sa arate daca as fi alergic la un astfel de medicament gen Euthyrox, pentru a nu avea surprize neplacute odata facut tratamentul cu iod radioactiv. Deasemenea, ma intreb cum mi se va putea administra medicamentul ce contine hormoni sintetici in eventuala situatie cand nu voi putea fi capabil de asa ceva(accident, boala, semiconstient, etc.)
    Eu si partenera mea ne dorim sa avem un copil, intrebarea ar fi, dupa cat timp de la administrarea iodului radioactiv exista deplina siguranta din partea mea pentru a procrea un copil sanatos?

  8. stoica cerasela says:

    buna ziua acum o luna m-am operat de gusa nodulara pana acum cateva zile am stat in pat nu am facut efort dar azi am fost la magazin si nu am fost in stare sa car 2 kg de cartofi pana acasa am simtit ca tot efortul il fac de la gatde atunci ma tot inteapa la gat nu stiu daca este bine,sau nu si cat mai dureaza aceasta recuperare ca eu ma simt f. slabita obosesc si cand vorbesc si daca fac cel mai mic efort va multumesc mult

  9. Alina says:

    Buna seara!
    Am 25 de ani si in urma cu cateva zile la indicatiile unui medic de medicina muncii am fost directionata spre a-mi face o ecografie la tiroida, datorita unor semnale pe care d-na doctor le-a ”tradus” ca ar avea legatura cu hormonii produsi de tiroida. Mentionez ca inainte de a-mi face analizele m-am documentat pe mai multe site-uri, dar cel mai mult pe acesta si am ajuns la concluzia ca intr-adevar am multe din simptomele date de aceasta iesire din tipar, precum: scaderea frecventei batailor inimii( fara motiv), somnolenta, tulburari de concentrare si memorie( pe perioade scurte), apetit redus sau crescut in anumite perioade ale lunii, crestere si scadere in greutate inexplicabile( nelegate de stilul de alimentatie- in general cand mananc mult- slabesc, si invers), constipatie, piele palida, uscata, rece( chiar si la 40 de grade), rani care se vindeca greu, clicluri neregulate sau chiar absente( am facut control si nu am nimic ce tine de ginecologie) insotite de dureri exagerate de burta.
    Asadar, dupa acest studiu si aceasta convingere, am apelat la serviciile unui medic primar interne, care in urma unei ecografii la tiroida mi-a dat diagnosticul: ”Lob Drept- structura moderat neomogena, un nodul mixt 4.5mm situat in 1/3 externa, fara semnal vascular intern; vascularizatie fiziologica a Lobului Drept. Lob Stang- structura omogena, nemodificata, fara noduli sau imagini hipoecogene; vascularizatie fiziologica”, cu o posibila hipotiroidie. M-a sfatuit sa-mi fac anumite analize, al caror rezultat este: TSH- 2.18, Free T4- 15.55 si T3- 1.93. Urmatorul pas ar trebui sa fie un consult la un doctor endorinolog, dar intrebarea mea este: ce ar putea sa-mi spuna acesta? sau ce tratament mi-ar putea prescrie? Ma gandesc ca singurul lucru de tratat ar fi nodulul, ca hipotiroidia nu s-a concretizat; sau ar trebui sa-mi mai faca dansul alte teste?
    V-as ruga sa ma ajutati, sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac mai departe? ar trebui sa mai fac alte analize la sange? sau ce anume?
    Va multumesc!

  10. Ana-Maria says:

    Cand am hormoni tiroidienti (TSH) crescuti putin de la 30 la 32 ce iseamna e grav ?

  11. ina says:

    Domnule doctor,
    În speranta ca voi primi raspuns, va trimit din nou intrebarea, cu cateva completari.
    Am 46 ani ,1,60 m si 60kg, am tiroidita Hashimoto depistata anul trecut .Timp de un an am luat Euthyrox doar 1/2 din 25 micrograme si în aceasta perioada TSH –ul a fost:
    – 4,1 – în oct 2010 ;( valorile normale fiind intre 0,4-4).
    – 9,12 – în ian 2011;
    – 4,25 – în martie 2011;
    – 4,49 – în iunie 2011;
    – 3,27 – în aug 2011;
    – 4,34 – în oct 2011
    As dori sa mentionez ca analizele sunt efectuate la clinica Sante si TSH –ul nu face parte din analizele acreditate Renar .Conteaza acest lucru, e bine sa fac în continuare analizele aici, pentru o urmarire corecta a rezultatelor, sau trebuie sa caut un laborator unde aceasta analiza este acreditata Renar ?
    Acum urmez tratament cu Euthyrox 25 micrograme
    Recent am efectuat o noua ecografie:
    LTD -14/27,7/13,8 mm, structură usor hiperecogenă difuz rel omogenă pred macrogranulara.Prez.postlateral lateral si median mici noduli hipoecogeni in medie de 3,9/3,2 mm
    Istmul tiroidian- 2,8 mm, izoecogen, omogen , microgranular
    LTS-16/25,5/13,6 mm structura usor hipoecogena difuz omogena macrogranulara.Prez median si posterior mici noduli hipoecogeni de 3,9/4 mm
    Regiuni L-C si S-C bilat fara procese inlocuitoare de spatiu.
    Urmez si tratament antihipertensiv iar luna aceasta sunt programata pentru o interventie de scoatere a unui polip nazal.Interventia presupune efectuarea preliminara a unei tomografii craniene(cu sau fara substanta de contrast – iod?) si as dori sa imi spuneti daca este contraindicata tomografia sau trebuie sa solicit protectia la radiatii a tiroidei avand in vedere nodulii prezenti .Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  12. Lucian says:

    Buna ziua,

    Domnul Doctor, apreciez claritatea in care explicati lucrurile.E greu de gasit un om ca dumneavoastra. Va rog sa ma ajutati din nou.

    Au trecut 2 luni de cand am fost operat pentru un nodul malign, pacticandu-se tiroidectomie totala. Problema mea in continuare sunt furnicaturile, amortelile mainilor , in timpul noptii.

    La o luna de la operatie am facut analizele si am avut urmatoarele rezultate. iPTH 13.3 pg/mL; Calciu Ionic 4.21 mg/dL; Calciu Seric 10.099 mg/dL; FT4 20.37 pmol/L; TSH 12.04; In aceasta perioada am inghitit si cate o pastiluta de calciu cu D3 aproape in fiecare zi.

    Acum la 2 lunii de la operatie nu este nici o ameliorare. Am refacut analizele. Nu am mai luat calciu, dar am inghitit MagneB6 timp de 10 zile cate una pe zi. Am urmatoarele valori: Calciu Ionic 4.198 mg/dL; Calciu Seric 9.63 mg/dL; Magneziu Seric 2.022; TSH 13.17; FT417.23; iTPH nu l-am mai repetat, in ideea ca am sa-l fac mai incolo cand vindecarea se poate considera completa.

    Se poate lua in calcul hipoparatiroidismul post operator(lezarea paratiroidelor)?

    Care sa fie cauza amortelilor?

    Dupa operatie o perioada am stat cu spatele cam ioncordat si m-a cam durut zona superioara a spatelui. Dar dupa prima saptamana cand operatia nu m-a mai tinut, nici spatele nu mai ma suparat. E posibil sa se fi deranjat un nerv?

    Va multumesc mult!

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu