Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (335)

December 9, 2010

RADULESCU DANIELA:

buna seara
am 42ani 1,60si54kg .
in noiembrie 2009 am fost operata de gusa polinodulara la C.I.PARHON.
am inceput cu euthyrox 50 inainte de operatie,dupa care am continuat cu 100.la primele analize TSH a fost 17.doctorita endocrinolog mi-a marit doza la 125.va rog sa-mi spuneti ce imi indica ultimile analize pe care le-am facut in data de30-11-2010.

TSH1.7 valori laborator 0.4-6.2 T3 0.4
valori lab.0.69-2.02 ft4 2.1 valori lab.0.8-2.2 MULTUMESC

Raspuns:

– analizele efectuate arata ca tratamentul urmat este corect, necesarul de hormoni tiroidideni fiind acoperit;

– obiectivul in cazul dvs este de a mentine nivelul TSH in limite normale, acesta fiind cel mai bun indicator al eficientei tratamentului;

– valoarea usor scazuta a T3 este irelevanta, fiind rezultatul administrarii doar a T4 (Euthyrox – l-tiroxina) in cadrul tratamentului, T3-ul din organismul dvs formandu-se doar prin conversia l-tiroxinei; totusi, asa cum am mentionat, per total, hormonii tiroidieni se regasesc in cantitati normale;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

2 Comentarii »

  1. Rita says:

    Va salut din nou.
    Mai am o intrebare, ce sunt ANTI TPO mi-a iesit 340.9,TSH – 11.1, FT4-normal, volum tiroida – 17.5 ml, cum fac sa scada cat mai repede, acum iau: euthyrox- 50mg, Ca+Mg+D3. Am un fel de solutie facuta din mijlocul de la nuci, ala de contine foarte mult iod, macerat in alcool, pot lua cate o lingurita pe zi, m-ar ajuta la ceva? Va multumesc anticipat.

  2. Rita says:

    Buna ziua. Ma numesc Rita, am 29 ani, sufar de hipotiroidie autoimuna, de mai mult timp, iau euthyrox, tsh – 11.1, ft4 este in limita normala. Imi doresc un bebelus, ce recomandari mi-ati da? Am pierdut o sarcina. Va multumesc anticipat.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu