Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Regulamentul secţiunii de răspunsuri la întrebări

January 24, 2010


Regula generală este următoarea: voi răspunde zilnic unei întrebări legate de patologia tiroidiană.

Modul de desfăşurare:

 1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
 2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
 3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
 4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
 5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
 6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
 7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1,679 Comentarii »

 1. Nirschl Roxana says:

  Buna seara domnule doctor, ma numesc Roxana am 46 de ani si in anul 2018 am suferit o interventie chirurgica tiroidectomie totala,in urma careia am ramas cu parte dreapta a faringelui paralizata si in automat coarda vocala.Tin sa mentionez ca TSH s-a stabilizat destul de repede la 1,69.Am facut Atp frecvente deoarece de la operatia survenita simt fluctuatia sangvina din degetele de la picioare non stop cu migrene puternice,mentionand ca iau ptr tulburari Serlift de 50mg si Frontin de 2,5 mg dar nu simt nici o ameliorare.Momentan sunt pe euthirox de 100.Intrebarea mea este,dereglarile lipsei glandei tiroide dau aceste nervozitati in extremitatile membrelor si palpitatiile frecvente la inima si cum se pot ameliora ?

 2. Nirschl Roxana says:

  Buna seara domnule doctor, ma numesc Roxana am 46 de ani si in anul 2018 am suferit o interventie chirurgica tiroidectomie totala,in urma careia am ramas cu parte dreapta a faringelui paralizata si in automat coarda vocala.Tin sa mentionez ca TSH s-a stabilizat destul de repede la 1,69.Marea mea problema mi -o da Sindromul Meniere in combinatie cu cervicala datorita dereglarilor hormonale.Am facut Atp frecvente deoarece de la operatia survenita simt fluctuatia sangvina din degetele de la picioare non stop cu migrene puternice,mentionand ca iau ptr tulburari Serlift de 50mg si Frontin de 2,5 mg dar nu simt nici o ameliorare.Momentan sunt pe euthirox de 100.Intrebarea mea este,dereglarile lipsei glandei tiroide dau aceste nervozitati in extremitatile membrelor si palpitatiile frecvente la inima si cum se pot ameliora ?

 3. Alexandra says:

  Bună dimineața, am 30 ani. Vreau sa raman insarcinata, fara rezultat de un an. In data 22.02. Tsh ul 4.11 si Ft4 1.10 iar dupa o luna de eutyrox 0.25 mi-au iesit Tsh ul 3.88 si Ft4 0.7 , trebuie sa maresc doza de eutyrox la 0.5 sau sa continui cu 0.25? Mulțumesc frumos. O zi frumoasa!

 4. Alexandra says:

  Buna ziua,am 30 ani. Vreau sa raman insarcinata, fara rezultat de un an. In data 22.02. Tsh ul 4.11 si Ft4 1.10 iar dupa o luna de eutyrox 0.25 mi-au iesit Tsh ul 3.88 si Ft4 0.7 , trebuie sa maresc doza de eutyrox la 0.5 sau 0.75? Mulțumesc frumos. O zi frumoasa!

 5. OTEA CAMELIA says:

  buna ziua ,Eu tatal meu si fratele meu am avut cancer papilar foliculari intrebarea mea este daca copiii nostri pot sa se imbolnaveasca ?.multumesc

 6. Moraru Gabriela says:

  Buna ziua, domnule Doctor. In opinia dumneavoastra, pacientii care sunt diagnosticati cu tiroida autoimuna sau cu boli autoimune, au sanse “mai multe” de a nu contacta COVID-19? Ajuta faptul ca sistemul imunitar este mai agresiv.Multumesc.

 7. OTEA CAMELIA says:

  buna ziua.Am si eu o intrebare eu tatal meu si fratele meu am avut cancer papilar folicular copii mei si ai fratele meu ce au de facut?

 8. R. Diana-Maria says:

  Buna ziua, domnule doctor! Va rog din suflet sa imi raspundeti la urmatoarele curiozitati:
  – Daca am tiroidita autoimuna, este obligatoriu sa dezvolt si alte boli autoimune?
  – Daca valoarea crescuta ATPO s-a remis de la 4025 la 230, exista posibilitatea de a se remite pana in limite normale? Ati intalnit vreodata caz de vindecare completa?

  Va multumesc!

 9. Alina Balan says:

  Buna ziua,

  Am 28 de ani, 52kg si 1.65m. Mama si matusa mea au fost diagnosticate cu hipertiroidism.
  In urma unui consult ginecologic, mi s-au recomandat si hormonii specifici tiroidei . Rezultatele sunt :

  ATPO = 47.82 , interval de ref. 0 – 30,
  FT4 = 13.13 , interval de ref. 8.9 – 17.2,
  TSH = 0.744 , interval de ref. 0.3 – 4.5,
  Prolactina = 651.4 , interval de ref. 66 – 490,
  FSH = 4 , interval de ref. 1.2 – 9,
  Estradiol = 138.5 , interval de ref. 48 – 172,
  LH = 7.291 , interval de ref. 0.4 – 19,
  Progesteron = 23.9 , interval de ref. 2.12 – 26.44,
  Testosteron = 0.13 < 1.

  Analizele le-am facut in ziua 21 a cm .

  Va rog din suflet sa imi spuneti daca exista vreo solutie sa tin in frau anticorpii (suplimente, tratament, regim alimentar, orice) si daca este vreo legatura intre acestia si nivelul crescut al prolactinei .

  Multumesc mult.
  Toate cele bune,
  Alina B.

 10. Chindris an says:

  Bună seara, Am 56 de ani, am gusa nodulara stânga cu nodul LTS cu caracteristici suspecte, formațiune hiperecogena imprecis delimitata cu calificări liniare în interior de pana la 2,5 microcalcifirivascularizata perinodular cu dimensiunide7/7/9 mm scor elastografic 65Kpa.Tsh,, t3 t4 ți-o calcitonina în limite normale, Ce trebuie făcut în continuare, mulțumesc mult.

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu