Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Regulamentul secţiunii de răspunsuri la întrebări

January 24, 2010


Regula generală este următoarea: voi răspunde zilnic unei întrebări legate de patologia tiroidiană.

Modul de desfăşurare:

 1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
 2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
 3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
 4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
 5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
 6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
 7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1,660 Comentarii »

 1. Elena Madalina says:

  Buna ziua.
  Am 30 de ani si in feb 2018 am suferit o tiroidectomie totala, la spitalul Parhon (Boala Basedow). La ultimele analize, ATPO au iesit ceva crescuti: 25 (intervalul de referinta era <25). Este ceva normal, la aproape 2 ani de la operatie? Am tot citit in ultimul timp despre un regim alimentar special pt reducerea anticorpilor (protocol autoimun, astfel incat acestia sa nu atace un alt organ. Este posibil asa ceva? Medicul spune ca ATPO nu mai sunt de interes daca nu mai exista tiroida, insa am tot gasit informatii pe diverse grupuri care m-au debusolat. Multumesc. O zi frumoasa.

 2. Gabriella says:

  Buna ziua!
  Ma numesc Gabriella , am fost diagnosticata cu tiroidita autoimuna anul acesta, analizele din august erau:
  TSH 7,93 UI/ML
  CORTIZOL 300,2NMOL/L
  FT3 4,32 pmol/l
  FT4 12,47 pmol/l
  anticorpi anti-tiroglobulina 1477 ui/ml
  anticorpi anti-tpo 125,8 ui/ml
  In octombrie repet analizele:
  FT3 4,36 pmol/l
  FT4 13,13 pmol/l
  TSH 6,05 ui/ml

  pana in momentul de fata nu am luat nici un tratament.
  Este necesar sa incep tratamentul cu Euthyrox?
  Multumesc

 3. BARAITARU MARIA says:

  BUNA DIMINEATA …MA NUMESC MARIA BARAITARU AM 63 DE ANI SI AM PROBLEME CU TIROIDA ..NU AVEM IN ORAS MEDIC ENDOCRINOLOG SI IMI ESTE DESTUL RE GREU SA MERG IN ALT ORAS .ANALIZELE PE CARE LE-AM FACUT IN LUNA SEPTEMBRIE ARATA UN TSH DE 1,12 FT4 DE 13,82 ATPO 743,10 MENTIONEZ CA IAU EUTYROX DE 100 MG .CE POT SA FAC CA STAREA MEA DE SANATATE SA FIE MAI BUNA ? MULTUMIRI ANTICIPATE ..

 4. Lili says:

  Buna seara! Felicitari pentru tot ce reusiti sa faceti aici!
  Situatia se prezinta astfel:
  Pacienta, 51 ani, 48 kg, inaltime 157 cm, nu se cunosc rude depistate cu boli de tiroida, o fractura de brat in copilarie, fara alte operatii sau tratamente.
  Acum trei saptamani, ca urmare a unei perioade stresante si pierderii rapide de 3-4 kg(in 2-3 saptamani), am fost la medic. In urma consultatiei am fost diagnosticata cu tulburare depresiva si anxioasa, urmez tratament cu Serlift 50mg-1 comprimat dimineata; Anxiar 1mg-1/2 comprimat seara si mi s-a recomandat efectuarea de analize pentru tiroida.
  Rezultatele analizelor au fost:
  Leucocite: 3490/mm3 (val. de referinta: 3900-10200);
  TSH: 0,1944 mUI/L (val. de referinta: 0,3500-4,9400);
  FT4: 0,91 ng/dL (val. de referinta: 0,70-1,48); 11,71 pmol/L (val. de referinta: 9,01-19,05). Au mai fost si alte analize, dar s-au incadrat in val. de referinta.
  Cu aceste analize am fost la dr. endocrinolog, am facut ecografie la tiroida si diagnosticul a fost gusa polinodulara cu recomandarea de a face si analizele de calcitonina, magneziu, calciu, tiroglobulina. Rezultatele acestor analize au fost:
  Calciu ionic seric: 1,34 mmol/L (val. de referinta:1,15-1,33);
  Magneziu seric: 2,07 mg/dL (val. de referinta:1,6-2,6); 0,85 mmol/L (val. de referinta:0,66-1,07);
  Calcitonina: < 2,00 pg/mL (val. de referinta < 11,5); 0,59 pmol/L (val. de referinta < 3,36)
  Tiroglobulina: 20,24 ng/mL (val. de referinta 3,5-77,0).
  Maine voi merge si cu aceste analize la dr. endocrinolog.
  Problema este ca, de o saptamana am insomnii si o stare de ameteala. Starile acestea sunt cauzate de tratamentul pentru depresie ? Analizele sunt in regula? Este necesar sa mai fac si altele? In cazul in care primesc tratament pentru tiroida trebuie sa intrerup tratamentul pentru depresie?
  Va multumesc!

RSS feed for comments on this post.

Lăsaţi un comentariu