Postează aici întrebarea ta


Pentru a trimite întrebarea și a vă asigura că primiți răspuns, citiți vă rog cu atenție informațiile de mai jos până la capăt.

Modul de desfăşurare:

  1. Întrebările vor fi adresate sub formă de comentarii; pentru aceasta, mergeţi în partea de jos a acestei pagini, unde veţi completa datele necesare şi întrebarea dvs în formularul special;
  2. Răspunsul va fi dat de regulă în cursul săptămânii în care a fost postată întrebarea, sub forma unei postări din categoria Răspunsuri la întrebări; NU se trimite niciodată răspunsul direct pe adresa de email, vă rog nu solicitaţi acest lucru;
  3. Voi răspunde doar primei persoane care postează, indiferent câte întrebări vor fi într-o zi;
  4. Cititorii ale căror întrebări nu au putut primi răspuns pot încerca din nou în zilele următoare, asigurându-se că postează primii, sau se pot programa pentru consult direct;
  5. Întrebările incomplete, incoerente sau nelegate de activitatea blogului vor primi un răspuns scurt la rubrica de comentarii;
  6. Se vor lua în considerare strict întrebările legate de glanda tiroidă;
  7. Perioadele în care nu voi fi disponibil vor fi anunţate din timp; întrebările adresate în aceste intervale nu vor primi răspuns ulterior.

Pentru ca răspunsul meu să fie cât mai complet şi util, cei care postează întrebările sunt rugaţi să precizeze următoarele elemente, atunci când întrebarea se referă la o persoană:

  • vârsta;
  • sexul;
  • dacă există rude de gradul I (părinţi, fraţi, surori) cu boli de tiroidă;
  • istoricul pacientului respectiv: boli, operaţii, tratamente, chiar dacă nu sunt legate de tiroidă;
  • descrierea cât mai exactă a simptomelor, precum şi debutul şi durata acestora (exemplu: am slăbit 8 kg în ultimele 6 luni) ;
  • eventuale analize de laborator efectuate, inclusiv valorile normale ale laboratorului (sunt precizate pe buletinul de analize); Atenţie: întrebările care conţin rezultatele unor analize hormonale, fără menţionarea acestor limite normale, nu vor putea primi răspuns!
  • consulturi endocrinologice anterioare;
  • ecografii sau alte investigaţii imagistice legate de tiroidă;
  • orice altă informaţie pe care o consideră importantă cel ce adresează întrebarea.

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

1.929 thoughts on “Postează aici întrebarea ta”

  1. Buna ziua! Ma numesc Raluca, am 41 ani. In urma unor analize mi-au iesit urmatoarele valori: Free T4: 12 34, TSH: 0,698, TPO: 252, mi s-a pus diagnosticul de tiroidita Hashimoto. Mi s-a dat indicatia unei ecografii tiroidiene, unde am primit rezultatul:
    Glanda tiroida de dimensiuni:
    Lob drept: long max 47.3 mm, antero post: 14,8 mm, transv: 20,6 mm, vol 7,6 cm3
    Lob stang: long max 57,8 mm
    Antero-post 21 mm, transv 21,8 mm, vol 13,9 cm3
    Istm antero post 1,8 mm
    Ecostructura:
    LDT: Neomogena cu mici leziuni transonice izolate in tot lobul, cu diam max pana la 1,3 mm, 2 leziuni in portiunea mijlocie si una spre baza cu diam.max de 3,2 mm.
    LST: in portiunea mijlocie si inferioara, 3 noduli grupati cumuland un diam max de 44,7/:18,9 mm, discret hipoecogeni, heterogeni, cel din baza fiind cel mai mare 25,7/ 17, 7 mm, prezentand central arie transonica, semnal vascular minim prezent intranodular. In rest structura asemanatoare cu cea din LDT.
    In rest vascularizatie in limite normale. Fara adenopatii patologice laterocervicale.
    Mentionez ca mama mea prezinta cativa noduli tiroidieni milimetrici, pe care ii urmareste ecografic ( i s-a transmis ca nu prezinta risc)

    Imi puteti transmite care sunt pasii urmatori si daca ecografia prezinta ceva detalii de suspiciune maligna? Va multumesc! O zi frumoasa!

  2. Buna ziua!
    Am facut un control la glanda tiroida,iar medicul nu mi-a zis daca e ok sau nu,doar mi-a dat rezultatul.
    Imi puteti spune daca este in regula?
    Sunt baiat,am 32 ani!
    Multumesc anticipat.

    LTD: Dimensiuni 19/20/45,5 mm
    Ecogenitate: Izoecogena
    Ecostructura: Omogena

    ISTM: Dimensiuni 4mm

    LTS:Dimensiuni 17/18/45 mm
    Ecogenitate: Izoecogena
    Ecostructura: Omogena

    ADENOPATIi: Fara adenopatii latero-cervicale

    FT4 – 17,9 pmol/L
    TSH – 0,997 uUL/mL

  3. Bună seara! Numele meu este Ana și am 72 ani. Din anul 2008 am fost diagnosticată cu tiroidita cr. autoimună cu eutiroidism, nodul dominant LD tiroidian 1,8/1,3 cm cu multiple microcalcificări, discret vascularizat, fără adenopatii laterocervicale suspecte. La evaluarea hormonală din luna iunie 2022, valoarea TSH=3,01 (0,40-4,00) și T4 Free=0,808 (0,89-1,76). După 3 luni am repetat analizele, plus altele.
    TSH=4,3174 (0,5-4,5)
    FT4=11,13 (9-19)
    ATPO=0,45 (0-5,61)
    (25-OH)VITAMINA D=20,2 (20-100)
    CROSSLAPS SERIC=0,256 (0,33-0,782)
    OSTEOCALCINA=12,30 (15-46)
    CALCITONINA<1,00 (1-4,8)
    TRIGLICERIDE=206 (0-149)
    COLESTEROL=240 (0-200)
    UREE=50 (22-43)
    Mi s-a recomandat tratament cu Euthyrox 25 microg/zi și puncție cu ac fin la nivelul nodulului dominant.
    Aștept părerea și sfatul dumneavoastră. Vă mulțumesc!

  4. Buna ziua,

    Iau Eurothyrox de 5 zile si am mancarimi pe tot corpul. In urma scarpinarilor se formeaza blinde rosii care mai apoi rman tari ca niste noduli pe corp. Ce ma sfatuiti din acest punct de vedere?

  5. Un copil de 14 ani ia ieșit TSH valoare 8 dar ia tratament cu depakine(acid valproic), acest tratament ii poate influenta TSH ul?

  6. Bună ziua!
    Ma numesc Ana.
    Recent am fost la un control și diagnosticul este gușă nodulo-chistica.
    Examenul ecografic:
    LTD:N1 – chistic :1,45/0,78/1,69 cm
    N2-plaja heterogena cu macrocalcificari :0,47/0,54/0,54 cm
    LTS: macronodul spongiform N3:3,6/2,35/3,86 ccm
    N4 :0,9/0,67/0,87cm
    Analize:
    FT4-1.10
    ANTI TPO-0,82
    TSH-1,57
    Calcitonina – 1,05pg/mL
    Mi s-a recomandat tiroidectomie totală.
    Vă rog să-mi spuneți dacă aceasta este singura opțiune sau dacă pot să – mi continui viata și fără această intervenție chirurgicala.
    Vă mulțumesc!

  7. Bună dimineața,
    Numele meu este Maria, Am 55 de ani.
    Am fost operata în octombrie 2020-tiroidectomie totala
    Rezultat histopatologic-microcarcinom papilar tiroidian
    De la ICON Cluj mi s-a comunicat ca se decide numai supraveghere datorita:
    -forma histologic diferentiata(papilar)
    -radicalitatii tiroidectomiei
    -focarul ferm delimitat,fără invazie vasculara, limfatica,capsulara sau neuronala
    -dimensiune de 8 mm(T1a)
    Încadrare în stadiul I și nu necesita iradiere, se impune numai monitorizare.
    În prezent analize cu pauza de euthyrox:
    – TG _ rezultat 2,22 (valori normale 3.5-77ng/ml;La pacienții atiroidieni <0.04)
    – Anti-tiroglobulina _ rezultat 15 (valoare normala <115)
    – TSH_rezultat 57.1 (valoare normala 0.27-4.2)
    Iau euthyrox de luni pana vineri 150mg și sâmbătă-duminică 125mg
    Medicul endocrinolog a spus ca la ecografie nu se vede nimic urât
    Este necesară capsula de iod?
    Va mulțumesc și vă doresc succes în activitate!

  8. Buna ziua,

    In cazul unei persoane de 30 de ani, cu hipertiroidism prin boala Basedow, TSH = <0.005, fT4= 54,2 pmol/l la care tratamentul cu Thyrozol abia a început, oftalmopatie endocrina, tulburare de ritm extrasitolica, in caz de accident nuclear, e bine sa ia iodura de potasiu? Daca se creste doza de Thyrozol, e mai putin periculos efectul excesului de iod? Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.