Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (549)

August 17, 2011

gabriela:

Buns ziua ,am 43 de ani sex femeiesc am facut urmatoarele analize cu urmatoarele rezultate
CALCITONINA 2 pg/mL,<13 rezultat normal
TSH 0.05 uUI/ml limite normal 0.27-4.20
ATPO 6.12 UI/ml limite normale intre 0-34
TIROGLOBULINA 4.366 ng/mL limite normale intre 0-10
ANTI TIROGLOBULINA 175.641 IU/mL limite normale ,<100 negativ
am un nodul la tiroida de 1.2 cm am facut punctie – mi-a iesit bening si am urmat un tratament cu eutyrox 50mg
mentionez ca inainte de a incepe tratamentul cu etyrox valoarea TSH era in limite normale iar acum se poate observa diferenta .
Ma puteti ajuta cu cateva informatii legate de analize?
va multumesc

Raspuns:

– nivelul subnormal al TSH indica un exces de hormoni tiroidieni – hipertiroidie, explicabil prin administrarea de hormon tiroidian (Euthyrox); primul pas este oprirea tratamentului cu Euthyrox si repetarea TSH si FreeT4 peste 6 saptamani; in mod normal TSH-ul se va normaliza in urmatoarele 2 luni dupa intrerupere;

– daca nodulul s-a dovedit benign la punctie este suficienta monitorizarea lui ecografica, fara vreun tratament;

– valoarea crescuta a anticorpilor anti-tiroglobulina poate indica o forma incipienta de tiroidita autoimuna; de aceea e bine ca functia tiroidiana sa fie monitorizata cel putin de 2 ori pe an prin masurarea TSH si FreeT4;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu