Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (579)

October 10, 2011

Krutsch Aranka:

Ari K:
Buna ziua!
Am 43 de ani,176 inaltime si 54 kg.Astazi am primit rezultatul analizelor˙(repetate in 2 laboratoare)
Tsh=88,618 (0.35-4,94)
Ft4=0,50ng/dl (0,70-1,48)
6,4pmol/L (9.01-19.05)
Atpo=1390 (<35)
Sant socata de valorile obtinute.Este prima oara in viata cand imi fac aceste analize,acum in urma unei menstruatii mai abundente decit alta-data si periodic dureri de cap.Mentionez ca am fost asa de slaba toata viata(mananc normal),nu am gusa,la palpare medicul endocrinolog a simtit glandele un pic marite si atat.Eu ma simt bine,nu sufar de nici o boala.Ce pot insemna valorile acestea halucinante?Nu ar trebui sa ma simt foarte bolnava?Este posibil sa am aceste valori de mult timp?Se mai poate vindeca boala care urmeaza sa o aflu?
Va multumesc anticipat.

Raspuns:

– este un diagnostic clar: hipotirodie severa cauzata de o tiroidita autoimuna; de obicei aceasta afectiune se instaleaza lent, asa ca pacientul nu reuseste sa perceapa modificarile asociate cu deficitul de hormoni tirodieni; veti simti fara indoiala diferenta (in bine) in urma tratamentului de substitutie;

– cel mai bine este sa cititi cu atentie cele 3 articole in care este explicata boala de care suferiti: aici, aici si aici;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu