Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (620)

December 9, 2011

livia:

Buna ziua!
Va multumesc din toat inima pt . raspunsul la intrebarea anterioara, m-ati lamurit!Va retin atentia cu doua intrebari scurte:
1. se ia sau nu doza de eutyrox in ziua efectuarii analizelor de tiroida?influenteaza sau nu , medicamentul luat dimineata , rezultatul analizelor?
2. dupa operatia de extirpare a glandei tiroide sunt restrictii in ceeace priveste expunerea la soare, la mare?Daca da , puteti detalia ac. subiect?(la cat timp de la operatie se recomanda expunerea la soare, care este timpul maxim , conteaza locul expunerii, mare sau munte,etc.)
Multumesc mult.

Raspuns:

  1. Euthyroxul se absoarbe lent din tubul digestiv; de asemenea, dupa mai multe saptamani de tratament, se atinge un nivel stabil al medicamentului in sange; de aceea, NU conteaza daca in dimineata recoltarii analizelor se administreaza sau nu medicamentul; cel mai bine, pentru rutina, este totusi sa se administreze;
  2. stiu ca exista medici care stabilesc astfel de restrictii pentru pacientii operati de tiroida; acestea NU se regasesc nicaieri in literatura medicala de specialitate sau in ghidurile internationale; de aceea eu le consider inutile si nu le recomand; odata incizia vindecata nu exista nicio restrictie speciala legata de expunerea la soare;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu