Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (683)

February 20, 2012

Alina:

Buna ziua domnule doctor!
Ma numesc Alina si am 37 de ani. Am hipotiroidism de la varsta de 21 de ani(atunci l-am detectat) si iau Euthyrox 50mg in fiecare zi.
Fetita mea , in varsta de 6 ani, a fost detectata si ea cu valori ale TSH= 4,71.As dori sa intreb ce tratament ar trebui sa primeasca un copil de varsta ei si ce investigatii trebuie sa i se faca pentru o corecta evaluare. Daca eu am 1,70/ 50 kg, dar sunt intr-o continua lupta cu kg , pe care le pun f usor, si daca am ameteli , simt zilnic o presiune pe gat si pe inima , seara imi este foarte greu sa dorm , pt ca nici nu pot sa-mi simt pulsul..toate acestea inseamna ca doza de euthyrox este mare sau mica?
Va multumesc anticipat si va doresc sanatate multa!
La revedere!

Raspuns:

– la copii, nivelul TSH poate urca pana la 8-10 μUI/ml fara vreo semnificatie patologica; daca anticorpii specifici (ATPO si ATGL) sunt in limite, ecografia de tiroida nu arata modificari si copilul creste normal, nu este necesar vreun tratament;

– eficienta tratamentului de substitutie cu Euthyrox se apreciza in primul rand prin normalizarea TSH si FreeT4; simptomatologia dvs nu inseamna obligatoriu ca doza nu este corecta;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

 1. Adela says:

  Buna ziua,domnule doctor

  Am fost la endocrinolog si mi-au iesit anticorpii ATPO foarte mari (199, iar valoarea normala ar fi fost < 5), insa TSH-ul in limite normale. Si ecografia a iesit in regula. Medicul mi-a explicat ca acesti anticorpi ataca tiroida si ca in cele din urma vor incepe sa o distruga si atunci si TSH-ul va fi afectat.
  Mi-a prescris Euthyrox 25 (dar doar jumatate pe zi) doua luni de zile, pana "se mai incalzeste afara", ca sa "ajutam tiroida".
  Acum intrebarile mele sunt:
  a) ce parere aveti de ceea ce mi-a prescris medicul
  b) are vreo legatura faptul ca am inceput sa iau Euthyrox de 2 saptamani cu intarzierea menstruatiei? Am o menstruatie foarte neregulata, oriunde intre 33 – 55 de zile, iar anul trecut cand am luat Euthyrox (tot asa, in sezonul rece, 2 luni) menstruatia mi-a venit sub o forma ciudata, adica mai mult solida decat lichida, ca niste firisoare. Atunci am si incetat sa mai iau Euthyrox pentru ca m-am speriat. Cand i-am spus medicului de acea menstruatie, a zis ca "se refacea mucoasa" si ca nu trebuia sa intrerup tratamentul.

  Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu