Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (790)

August 19, 2012

mirela balint:

Buna ziua,
ma numesc Mirela, am 43 de ani am facut niste investigatii pentru tiroida, in urma unor dureri in zona gatului:
TSH 1,4790 uU/ml (0,490-4,670)
FT3 2,42 pg/ml (1,8-4,6)
FT4 1,15 ng/dL (0,71-1,85)
14,8 pmol/L (9,13-23,80)
ATPO 180,5 IU/ml (0-12 IU/ml)
anticorpi anti tiroglobulina 18,9 UI/ml (< 34)
Ecograf tiroidian: vol LTD 14,8 ml
vol LTS 9,21 ml
vol tiroidian total 24,01 ml
nodul de 11/6 mm pe lobul tiroidian stang cu structura inomogena, avascular in interior,de tip benign.
Precizez ca simt o senzatie de “nod in gat” mai ales cand ma supar, o stare de iritabilitate crescuta, etc. Va rog sa-mi spuneti cat este de grav, daca necesita tratament medical.

Raspuns:

– analizele de sange arata o forma incipienta tiroidita autoimuna; asta inseamna ca sistemul imunitar ataca tiroida, dar procesul este la debut si productia de hormoni nu este afectata; consecinta este ca la acest moment nu aveti nevoie de tratament, doar de urmarire periodica;

– in timp este posibila aparitia hipotiroidiei (deficit de hormoni tiroidieni), situatie in care se va initia tratamentul de substitutie cu levotiroxina;

– nodulul descoperit ecografic, in masura in care nu este un pseudonodul (nodul fals, aparut pe fondul inflamator), trebuie si el urmarit periodic prin ecografie; oricum, este prea mic ca sa-l simtiti, cu atat mai mult nu poate produce disconfort;

– este cert ca la acest moment niciuna dintre manifestarile dvs (senzatia de nod in gat, iritabilitatea) nu este cauzata de tiroida;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu