Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (793)

August 24, 2012

Codrean Monica:

Buna ziua,
In urma unor analize de rutina, mi-au iesit TSH 4,02 (normal 0,4-4), FT3: 1,11 ( 0.89-1.76), FT4: 2.39 (1.45-3.48). Peste 3 saptamani , mi-am repetat TSH-ul la un alt laborator, pt ca auzisem ca la primul se mai intampla sa iasa rezultate aiurea…
La laboratorul nr 2 (despre care se zice ca este cel mai precis din oras), mi-a iesit TSH-ul :2.33 (normal 0.6-4.67). Avand in vedere ca prima oara nu mi-au facut colesterolul,am zis sa-l fac si pe asta si mi-a iesit 219 , in conditiile in care mananac carne de max 2-3 ori pe saptamana, mezeluri deloc de 2 ani. Mentionez ca nu am simptome de hipotiroidie, singurul lucru care ma ingrijoreaza este ca in ultimii 2 ani am pus 2 kg pe mine, de care nu reusesc sa scap. Nu ma infometez, am o dieta echilibrata,fara grasimi, insa nu prea fac miscare, pt ca munca mea presupune 10-12 ore de stat pe scaun si foarte mult stres.
As dori sa va intreb daca rezultatele analizelor indica o hipotiroidie? Ar fi util un al treilea set de analize? Am 34 de ani, nu am rude care sufera de asa ceva. Va multumesc.

Raspuns:

– chiar si prima valoare a TSH este greu de interpretat ca hipotiroidie, fiind paractic la limita superioara a normalului; al doilea rezultat este clar in limite normale; oricum, nici macar primul rezultat (4.02 μUI/ml) nu reclama initierea tratamentului;

– in concluzie, nu pare sa fie vorba de o hipotiroidie, dar este mai prudent sa repetati TSH si FreeT4 peste 3-4 luni la cel mai bun laborator disponibil; in plus, masurarea nivelului ATPO poate detecta precoce o forma de autoimunitate orientata impotriva tiroidei;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu