Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (813)

September 20, 2012

Mihaela Ionescu:

Am fost operata pe 5 iule 2012 si am fost diagnosticata la invesrigatia anatomo patologica cu microcarcinom papilar scleroyant ,focar intraparenchimatos idt de 1/0,8 si parenchim tiroidian de fond anizofolicular cu epitelii cubice si plates, i-au si 100 de eutirox pe zi. Exista riscul ca celulele acelea canceroase sa se fi extins in organism?
Imi este foarte frica deoarece si altor persoane li sa spus sa stea linistite ca totul o sa fie bine si nu a fost asa.
Va multumesc.

Raspuns:

– in general, forma sclerozanta a carcinomului papilar este considerata ceva mai agresiva decat tipurile histologice comune; din acest motiv se prefera utilizarea tratamentul cu iod radioactiv chiar si in cazurile cu focar intraparenchimatos;

– extinderea carcinomului papilar, atunci cand apare, este de obicei la nivelul ganglionilor limfatici ai gatului; ecografia este o metoda sensibila de detectare si ar trebui utilizata si in cazul dvs (daca nu s-a facut deja); rareori si doar in stadii avansate se extinde boala la alte organe/tesuturi;

-daca tiroida a fost indepartata complet (tiroidectomie totala/subtotala) si tratamentul cu iod radioactiv urmat sau macar programat, riscul global este destul de mic; ramane, oricum, obligatorie monitorizarea periodica pentru tot restul vietii;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. Maria says:

    Buna seara,
    am fost diagnosticata anul trecut cu tiroidita Hashimoto,cu un Tsh de 13,9 ;am luat 25 micrograme euthyrox ptr 6 luni,tsh-ul de 1,4;sm continuat cu 25 mcg de euthyrox pana in iarna cand am facut o pauza de 3 luni(tsh de 1,3),conform indicatiilor date de dna doctor;trebuia sa merg la un control,prin iulie,nu am ajuns(dna doctor in concediu,dupa aceea am plecat eu);saptamana trecuta cred ca am trecut in hipertiroidie(presupun)cu palpitatii,stari de nervozitate,transpiratie,plans,etc);am intrerupt tratamentul cu euthyrox de vreo 6 zile,pentru ca imi era foarte rau(simptomele de hipertiroidie).Acum de vreo 3 zile simt niste frisoane,dar in acelasi timp am temperatura ridicata(maini si picioare reci,restul corpului cu temperatura ridicata),letargica.
    Ieri am facut analizele la Synevo: FT4 este de 15,9(val de referinta 12-22),iar tsh este de 2,42(0,27-4,2);
    Credeti ca se incadreaza in limite normale,sunt programata la un consult luni si credeti ca ar fi bine sa reiau sau nu tratamentul pana atunci?

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu