Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (941)

March 24, 2013

iulya 20:

Buna ziua domnule doctor!
Ma numesc iulia,am 50 ani 169cm,85 kg.
Am facut urmatoarele analize:
TSH 6.16 (0.27-4.2)
FT4 14.91(12-22)
FT3 3.94 (3.9-6.7)
Ecografie tiroidiana:
Lob drept:LDT 38/21/22mm,volum 10ml-hipoecogenitate,vascularizatie normala la ex. doppler,zone de pseudonodularizare,fibroza interstitiala
Lob stang:LST 40/20/22mm,volum 9ml-hipoecogenitate,micropseudonodularizare,fibroza interstitiala.
Urmez tratament cu BETALOC ZOC de 50mg/dimineata si ATACAND 4mg/seara.Am avut un episod (singurul) in octombrie de fibrilatie din care am iesit la spital in urma uniu tratament administrat.
In urma acestor analize este necesar sa urmez un tratament cu euthyrox sau pot urmari evolutia tsh-ului in lunile urmatoare?Mentionez ca sunt la premenopauza si am stari de anxietate si o usoara stare de ameteala si senzatia de cap plin.

Raspuns:

– rezultatul ecografic sugereaza prezenta unei tiroidita autoimune, iar valoarea usor crescuta a TSH arata este prezenta o forma usiara de hipotiroidie (deficit de hormoni tiroidienie); la acest nivel al TSH nu exista de regula simptome care sa poata fi atribuite hipotiroidiei;

– investigatiile ar trebuie completate cu masurarea ATPO si, eventual,  a anticorpilor anti-tiroglobulina (ATGL);

– avand in vedere episodul de fibrilatie atriala din toamna anului trecut, precum si faptul ca hipotiroidia este foarte usoara, probabil ca tratamentul de substitutie cu levotiroxina (Euthyrox/L-Thyroxin) nu ar trebuie inceput si boala necesita doar monitorizare; (este stiut ca levotiroxina poate creste riscul unui nou episod de fibrilatie atriala);

– o crestere ulterioara a TSH pana la un nivel de 8-10 μUI/ml poate impune totusi initierea tratamentului substitutiv;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu