Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (966)

April 27, 2013

Cristina:

Buna seara
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsul nr. 960
Voi face un copy – paste a postarii anterioare cu rugamintea de a-mi raspunde si acum cu interpretarea rezultatelor din buletinul de analize al mamei, fac mentiunea ca in prezent nu urmeaza nici un tratament de substitutie a glandei tiroide.
BIOCHIMIE
ANALIZE                 REZULTATE           REFERINTA / UM
1. Ca seric total-Ser – rezultat 8.98 mg/dl – ref – 8.8-10.2/mg/dl
2. Ca ionic seric-Ser – rezultat 3.65 mg/dl – ref – 3.8-4.8/mg/dl
3. Magneziemie-Ser – rezultat – 2.09 mg/dl – ref – 1.6-2.6/mg/dl

MARKERI ENDOCRINI
4. Anti-Tiroglobulina-Ser – rezultat <20.0 UI/mL – ref – <40 UI/ml
5. Anti-TPO-Ser – rezultat <10.0 UI/mL – ref – <35 UI/ml
6. T3-Ser – rezultat 79.3 ng/dL – ref – 84-172/ng/dL
7. T4-Ser – rezultat <1.00 µg/dl – ref – 5.2 – 12.5/µg/dl
8. TSH-Ser – rezultat 37.8 µUI/ml – ref – 0.4 – 4/µUI/ml

Va multumesc pentru raspunsuri. O seara buna.

Raspuns:

– analizele exact asta arata, ca nu urmeaza niciun tratament de substitutie si din acest motiv este intr-o stare de profund deficit de hormoni tiroidieni; consecintele hipotiroidiei sunt descrise in acest articol;

– rezultatele de mai sus NU aduc nicio informatie suplimentara legata de prognosticul bolii si nu este clar de ce nu s-a inceput tratamentul cu levotiroxina; daca nu s-a inceput acest tratament pentru a urma direct tratamentul cu iod radioctiv, acest lucru trebuia precizat clar in postare;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu