Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (969)

April 27, 2013

Kinga Chis:

Stimate dl.doctor,
De cativa ani am fost diagnosticata cu tiroidita Hashimoto (vreo 4 ani mai exact), iar de atunci urmez cu rigurozitate tratamentul cu Euthyrox, pe care mi l-a prescris medicul sub supravegherea caruia sunt si in momentul de fata. Atat in perioada sarcinii, cat si imediat dupa nastere si acum la 9 luni trecute de la acel moment, nivelul TSH si FT4 continua sa fie nemodificate, mai precis la un nivel normal (FT4 – 15.1 – 12-22 fiind valorile normale ale laboratoratorului iar TSH este 2.81 la valori de 0.27-4.2)
Am decis sa va contactez pentru a va cere o parere avizata in privinta existentei si eficientei tratarii acestei afectiuni cu metode naturiste. Doctorul meu mi-a replicat la aceasta intrebare “Medicamentele fac intr-o zi cat face tratamentul naturist in 2 luni” si cu asta a considerat subiectul incheiat. Eu insa sunt constienta si de pericolul aparitiei osteoporozei in cazul unui tratament foarte indelungat cu hormoni tiroidieni si as vrea sa previn aceste efecte secundare ale tratamentului pe cat posibil. Dvs. ce parere aveti? Multumesc anticipat.

Raspuns:

– tratamentul cu hormoni tiroidieni creste riscul de osteoporoza DOAR daca este in doza prea mare; doza de sbstitutie care mentine TSH si FreeT4 in limite NU are niciun efect de acest tip;

– hipotiroidie inseamna deficit de hormoni tiroidieni; tratamentul cel mai logic este inlocuirea acestor hormoni pe care tiroida, din diferite motive, nu-i mai poate produce, cu hormoni echivalenti din sursa externa; plantele nu au tiroida, deci nu aveti unde sa gasiti acesti hormoni in tratamente naturiste; deocamdata, singurul tratament dovedit eficient este cel actual;

Dr. Cristian-Claudiu ŢupeaClick aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu