Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1011)

August 7, 2013

Andreea Cristea:

Buna ziua. Numele meu este Andreea si am 16 ani. Am o acnee destul de severa pe fata si am facut niste analize la recomandarea unui dermatolog. Analizele au iesit in felul urmator:
TSH: 2.21 ( 0.39- 6.16 mlU/l)
FT4: 1.6 (0.8- 2.0 ng/dl)
Anti-TPO 298 ( <34)
Estradiol: 913.2 pmol/L
As vrea sa stiu ce inseamna exact nivelul Anti-TPO si daca Estradiol este in regula.

Raspuns:

– nivelul crescut al ATPO (Anti-TPO) arata prezenta unei boli de tiroida care se numeste tiroidita autoimuna (sau Hashimot); nivelul crescut al TSH arata ca tiroida functioneaza inca normal, deci tratamentul nu este deocamdata necesar;

– este obligatoriu totusi consultul la endocrinolog, care va stabili care este intervalul optim de monitorizare, fiind vorba de o boala cronica care foarte probabil va necesita tratament mai devreme sau mai tarziu;

– pe larg despre tiroidita autoimuna in articolele decicate: 1, 2, 3;

– nivelul estradiolului se interpreteaza in functie de momentul recoltarii raportat la ciclul menstrual; mai util decat estradiolul ar fi fost masurarea testosteronului seric total, in contextul acneei;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

1 Comentariu »

  1. Monica says:

    Buna ziua,la fel ca toti care dealtfel posteaza diverse afectiuni pe site ,eu am aceeasi problema majora,glanda tiroida.Am fost diagnosticata in anul 2005 cu adenocarcinom tiroidian urmat de o tiroidectomie totala si implicit tratament cu iod radioactiv.Azi, sunt insarcinata in 7 saptamani cu o sarcina foarte bine localizata,dupa cum spune d na mea ginecolog si fara probleme.Nu am urmat nici un tratament ci pur si simplu am ramas insarcinata.Ma gandesc sa fac o intrerupere de sarcina,insa sfatul ginecologului este cu totul altul.Am inteles ca o cauza a infertilitatii o reprezinta problemele tiroidiene si doctorul mi a recomandat sa nu renunt la aceasta sarcina ptr ca sunt sanse mici pentru o viitoare sarcina .Nu stiu ce sa fac,nu mi am facut nici un fel de analize inainte,ptr k nu am planuit aceasta sarcina.Mentionez ca am rh negativ si iau tratament cu euthyrox 100 mg pe zi ,fara semne de recidiva la ultima ecografie…Multumesc anticipat

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu