Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1013)

August 8, 2013

gref ica:

ma numesc gref ica am 45 ani si m-am descoperit cu tiroida cronica autoimuna in 2012 octombrie cu lob sting 39/19/16 neomogen nodularezat lupoecogen lupervascularizat si lob drept 39/20/17 acelasi aspect nodul de 4,9 neomogen lupoecogen

analize-13.09.2012-TSH-12,37 valori 0,25-5
-TPO->1000 valori 0 -8

mi sa dat euthyrox de 100 doua luni fara simbata si duminica apoi am facut analize
-23.11.2012-TSH-0,89 valori 0,25-5 scazuse
-FT4-22,78 valori 9-20
mi sa scazut euthyrox la 50 numai luni marti vineri simbata apoi am facut analize pe
-28.03.2013-TSH-6,78 valori 0,4-4 crescuse iar
-FT4-1,08 valori 0,8-1,9 scazuse
-clor seri 100,2 val 98-107
-potasiu seric 3,9 val.3,5-5,1
-sodiu seric 140 val.136-145
-calciu seric total 8,40 val.8,6-10,3
-calciu ionic seric 3,57 val.3,8-4,8
-siderimia 76 val.49,2-150,9
-magneziu 2,09 val.1,6-2,5
va rog frumos sa-mi spune-ti ce sa fac parul cade unghile se rup stari de frica, anxietate, nervozitate nu ma simpt bine , in git cind ma enervez simpt ca un nod mare obosesc vorbind ma doare gitul cind vorbesc mai mult sau ridic tonul sau tip
va multumesc

Raspuns:

– din rezultatul ecografic NU reiese ca dimensiunile tiroidei sunt atat de crescute incat sa va produca vreun disconfort la nivelul gatului; deci, nodul in gat si durerea la acest nivel nu par sa fie legate de boala de tiroida; de asemenea, o forma usoara/medie de hipotiroidie, cum a fost in cazul dvs, nu da de regula manifestari precum cele descrise (anxietate, nervozitate, etc);

– schema de tratament cu Euthyrox este putin neobisnuita; probabil ca un tratament cu Euthyrox 50 micrograme/zi ar fi mai potrivit, dar aceasta este doar parere bazata pe cele scrise de dvs, NU o recomandare de tratament;

– in paralel cu ajustarea tratamentului astfel incat valorile TSH si, in al doilea rand, FT4 sa fie in limite, trebuie facute investigatii pentru ca boala de tiroida nu explica toate problemele cu care va confruntati;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

1 Comentariu »

  1. radu says:

    Buna ziua,am 37 de ani si la mijlocul lunii mai am fost diagnosticata cu agenezie lobara stg,nodul tiroidian drept,eutiroidie,mentionez ca nu am fost niciodata in tratament cu hormoni ptr ca dupa rezultatul analizelor nu a fost cazul,la sfarsitul lunii iunie am fost operata practicandu-se lobectomie dreapta totala rezultatul histopatologic find gusa multi-hetero nodulara.Dupa interventie timp de cinci saptamani nu am avut tratament cu hormoni ptr ca protocolul clinicii unde am fost operata nu prevedea acest lucru,dupa cele cinci saptamani am fost la endocrinolog unde mi s-a administrat tratament de substitutie cu euthyrox astfel:50 primele trei zile,dupa care am mers pe 100 timp de sase saptamani pana la urmatorul control la endocrinologie.Intrebarea mea este:doza administrata mie mi se pare ca este destul de mare ptr ca am deja doua saptamani de tratament si am palpitatii,tremuraturi uneori si o stare generala nu tocmai buna,am luat legatura cu d-na doctor si dansa mi-a spus sa nu imi fac probleme ca asa se intampla pana se absoarbe tratamentul si sa iau extraveral sau distonocalm la o ora dupa administrarea de eutyrox,as dori parerea d-voastra,credeti ca este ok sa continui cu aceiasi doza,ma ingrijoreaza starea data de tratament find si o fire destul de panicata.
    Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate.
    Cu mult respect !

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu