Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1034)

September 22, 2013

Pop Maria:

Buna dimineata domnule doctor.Fiica mea are 22 de ani inaltime 1,57 si 49-50 kg nu avem in familie probleme cu tiroida si totusi in urma unor cicluri menstruale neregulate ,aparitiei acneei si caderea parului a facut dozari hormonale si anume TSH -2,1265[0,35-4,94] ,T4LIBERA 1,29[0,7-1,48], PROLACTINA 17,76 [3,24-29,12] ,TESTOSTERON 0,61[0,051-0,62] SI 17 HIDROXIPROGESTERON 0,84 [FAZA F OLICULARA[0,1-0,8] FAZA LUTEALA [0,6-2,3] FAZA OVULATORIE [0,3-1,4].Cu rezultatul ac analize am fost la endocrinolog si a primit tratament cu anticonceptionale LOGEST.Desi le ia din luna ianuarie ciclul menstrual s-a reglet dar acneea si caderea parului nu.Intrebarea mea este ce alte analize trebuie facute pentru a depista cauza sau daca LOGEST este bun acnee si caderea parului si trebuie sa il ia mai mult timp.Va multumesc si as vrea sa aflu si opinia dvs.O zi buna!

Raspuns:

– analizele prezentate exclud o cauza tirodiana pentru tulburarile de ciclu mesntrual, caderea parului si acnee;

– nivelul la limita superioara a testosteronului total in asociere cu acneea si dereglarile menstruale sugereza un sindom de ovar polichistic; tratamentul cu contraceptiv este indicat in astfel de situatii, dar Logest are o cantitate mai mica de estradiol (20 micrograme), fiind de aceea uneori mai putin eficient; in sindromul de ovar polichistic se prefera contraceptive cu 30 sau 35 micrograme de etinil-estradiol per comprimat;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea Click aici pentru consultaţii

3 Comentarii »

  1. Popa Maria says:

    Buna dimineata domnule doctor .Vreau sa va multumesc frumos pentru promptitudinea si bunavointa cu care mi-ati raspuns .Va multumesc si multa sanatate dvs ,cat si celor de pe forum.

  2. Adela says:

    Buna ziua,

    As dori sa ma lamuriti daca un nivel crescut al anticorpilor TPO (respectiv 119 fata de valoarea normala < 5) poate determina necesitatea unei nasteri cu cezariana. Mentionez ca sunt insarcinata in 36 de saptamani iar TSH este si a fost pe tot parcursul sarcinii (precum si inainte de aceasta) in limite normale (cea mai mica valoare a fost 0,8 si cea mai mare 1,7). Singura problema ar fi acei anticorpi. Exista vreo legatura intre acestia si o nastere "mai grea" sau chiar una cu cezariana impusa?
    Multumesc mult.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu