Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1066)

November 17, 2013

Roza Irina Gabriela:

Buna seara va rog sa ma scuzati ca va deranjes dar pur si simplu nu mai stiu incotr-o sa merg . Am 46 de ani ,in luna ianuarie am fost operata de gusa polinodulara bilaterala cu eutiroidie mi-au facut tiroidectomie totala ,la prima biopsie apar numerosi noduli incapsulati cu aspect de adenoame microfoliculare si un focar <1cm de adenocarcinom papilar grad de malignitate G2 cvasicapsulat cu extindere spre tesutul invecinat .cu prezenta de emboli neoplazici
In LTD un focar de 1,2 /1cm cu aspect unui adenocarcinom folicular tiroidian G1 .LAmele nu sunt notate . am repetat biopsia .Material tisular fragmentat .Gusa nodulara asociind aspecte de tiroidita cronica linfocitara .Ppe acest fond se identifica un carcinom papilar clasuc slab demarcat ,neincapsulat constituit din papile tumorale cu miez hialin si prezenta de calcosferide .Stoma tumorala saraca ,cu aspect lax, edemos .Tumora cu dimensiuni de cca.1cm diam. nu se regaseste in totalitate in materialul examinat . In parenchimul tiroidian adiacent carcinomului se identifica microfocale multiple de infiltrare tumorala ,sub forma de micropapile tumorale dispersate si /sau aglomerari nodulare bine conturare de foliculi tumorali.Carcinom papilar cu diseminare multifocala,pT1(m)NxMx,Cod ICD-O;8260/3.Va rog sa-mi spuneti ce am ?Carcinom sau Microcarcinom ? am nevoie de terapia cu Iod reactiv?in luna octombrie am oprit tratamentul cu LT4sianalizele sunt anti-tg 21 ,TSH 55,09 iar tg 5,48 (imi spune-ti va rog care este FT4 normal la o persoana fara tiroida? Va rog sa ma scuzati ca pun atatea intrebari dar sunt speriata ca nu primesc ajutor iar daca revine boala nu concep inca o operatie .Am copil de 11 ani si nu vreau sa-si vada mama bolnava .Astept raspuns de la dumneavoastra si va multumesc !VA doresc tot binele din lume!

Raspuns:

– microcarcinom inseamna doar ca focarul de cancer troidian nu este mai mare de 1 centimetru; in conditiile in care sunt descrise mai multe focare, vorbim o forma multifocala in care tratamentul cu iod radioactiv este obligatoriu;

– dupa oprirea tratamentului cu levotiroxina si atingerea unui nivel al TSH de cel putin 20–25 μUI/ml se poate adiministra radioiodul; acest nivel crescut al TSH asigura eficienta captarii si a efectutului distructiv pe resturile tiroidiene;

– nu exista limite speciale pentru FreeT4 la persoanele operate de tiroida si aflate sub tratament de substitutie; se foloseste aceleasi ca si la pacientii neoperati;

– cu tratament adecvat (iod radioactiv in primul rand) si monitorizare, aveti sanse foarte mari de vindecare completa;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu