Răspunsuri la întrebări (1240)

stan nicoleta:

Buna seara,domnule doctor!revin cu deosebita recunostinta si mii de multumiri pentru raspunsurile ferme pe care mi le-ati oferit! (Raspuns nr. 1180)
Ma numesc Nicoleta Stan, am 31 ani, 55 kg, h1.67 si am fost operata in 4 iunie a.c.(tiroidectomie totala-nodul adenomatoid lob tiroidian drept). In momentul de fata urmez tratament de substitutie cu Euthyrox 100mg. Astazi am repetat analizele , iar rezultatele sunt: TSH 0.033 (valori de referinta 0.27-4.2),PRL 188.9 (valori de referinta 127-637).
Am facut si Prolactina deoarece acum cativa ani am fost diagnosticata cu un microadenom hipofizar , pentru care am luat tratament un an – Dostinex-tratament pe care l-am intrerupt
deoarece la ultimul rmn efectuat nu s-a mai vizualizat nimic. Probabil ca a scazut foarte mult in dimensiune. Mentionez ca tratamentul cu Dostinex nu il mai iau de aproximativ 3 ani.
Luna trecuta am avut o dereglare a mestruatiei-o intarziere de 10 zile. De 2 saptamani am insomnii, daca le pot numi asa-adica ma trezesc noaptea si nu pot readormi decat dupa vreo 2 ore.nu se intampla in fiecare noapte, dar seintampla destul de des.La sanul stang simt o senzatie de arsura, un discomfort, o presiune…nu pot sa o numesc chiar durere.uneori chiar intepaturi. Ultimul eco la san l-am facut in iunie a.c. si totul a fost in regula.
Are vreo legatura nivelul scazut al tsh cu ceea ce simt in interiorul sanului?sau poate fi altceva? Aspectul exterior al sanului nu este modificat.
Va multumesc frumos pentru tot!

Ce trebuie sa fac pentru ca tsh sa revina in limite normale? Acum 3 luni era in limite normale cu acest Euthyrox 100.acum de ce nu mai e?

Rapsuns:

– nu este nicio legatura intre disconfortul la san si TSH si tratamentul cu Euthyrox; insomnia poate fi totusi macar partial cauzata de nivelul prea ridicat al hormonilor tiroidieni;

– doza de Euthyrox poate varia de-a lungul timpului, de aceea sunt necesare controale periodice; valoarea supresata a TSH de la acest moment impune scaderea dozei zilnice de Euthyrox; de exemplu, un tratament cu 75 μg/zi se poate dovedi potrivit;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.