Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1259)

January 10, 2015

Adela:

Submitted on 2015/01/09 at 10:33 am

Buna ziua domnule doctor,ma numesc Adela am 49 de ani,70kg de 10 ani fac control periodic la ultimul control din dec/2014 am fost diagnosticata cu distrofie endemica tiroidiana cu degenerescenta chistica eutiroidie(rinichi unic operat-2010 si herinie de disc operat-2004) mama – gusa polinodulara
rezultatul la ECO toroidian de/2014 – LD 3.03 ML LSTG 1.7 ML ambi lobi contur regulat izoecogene inomogene cu multiple formatiuni trensonice situate bilateral cu diametru de 3-12 MM,absente fenomene compresive si adenopatie latero cervicale
Rezultat laborator dec/2014 – TSH – 1.29 si FT4 -0.97
Recomandare: iodid 100 mg 1/zi si euthyrox 100 mg 1 zi
Intrebarea mea este, daca recomandarea dupa diagnosticul dat este corecta.
Va multumesc.

Raspuns:

– tratamentul cu Jodid poate fi urmat, desi efectul asupra unor formatiuni chistice tiroidiene este discutabil;

– tratamentul cu Euthyrox 100 μg/zi, in conditiile in care functia tiroidiana (TSH, FT4) este normala, este nerecomandat, putand avea efecte adverse importante;

– de regula, in aceste cazuri se prefera urmarirea ecografica periodica, fara vreun tratament anume atat timp cat functionarea tiroidei este normala si nodulii nu prezinta elemente ecografice de suspiciune;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

Nu sunt comentarii »

Nu sunt comentarii.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu