Pagini

Categorii

Arhiva blogului

Meta

Răspunsuri la întrebări (1322)

May 8, 2015

mariana:

Buna ziua ,am fost diagnosticata cu tiroida hashimoto si am luat euthyrox 50 pe zi.Am mărit doza la 75 dar nu ma simpt bine deloc.Am făcut analize:tsh 1,5(0,27-4,2) si ft4 1,38(1-1,6).Va rog sa îmi spuneți daca e buna doza pe care o iau.

Raspuns:

– doza de Euthyrox se stabileste in functie de analizele de laborator de la momentul diagnosticului si se modifica tot in functie de analize; nu se ajusteaza personal tratamentul dupa cum va simtiti intr-o zi sau alta;

– rezultatele mentionate in postarea dvs sunt in limite normale, ceea ce ar insemna ca tratamentul este corect; totusi, orice modificare in doza zilnica se poate obiectiva prin analize doar dupa cateva saptamani, nu mai devreme; deci, daca ati crescut tratamentul zilnic de la 50 la 75 micrograme si apoi ati facut imediat analizele, aceste rezultate reflecta tratamentul cu 50 μg/zi, nu cu 75 μg/zi;

Dr. Cristian-Claudiu Ţupea – Click aici pentru consultaţii

3 Comentarii »

  1. dana says:

    Doamna eu nu sun medic, dar un TSH asa mic , stiu ca indica o hipertiroidie.

  2. Gabriela says:

    Buna ziua doamnule doctor! Mi-am facut analize pentru tiroida la recomandarea unui medic. Rezultatele analizelor au fost :
    TSH <0.1
    T4 2.1
    Metoda ELSA

    Interpretarea medicului a fost hipertiroida. Am mers sa cer si parerea altui medic. Cel de al doilea medic m-a diagnosticat cu hipotiroida. Nu inteleg cum se poate doua diagnostice diferite pe aceleasi analize.Care este defapt cel corect? Vreau sa cer si parerea dumneavoastra . Va multumesc anticipat. Numai bine.

    • Dr. Claudiu Ţupea says:

      Reventi va rog cu o postare care sa contina limitele de normal ale testelor de laborator efectuate, in special T4/FT4. Doar cunoscand acest interval analizele sunt interpretabile.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Lăsaţi un comentariu